Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Az Aegon internetes biztosítója, az Aegondirekt.hu az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban 10 ezer szerződést kíván megkötni, jövőre Szlovákiában és Lengyelországban kezdi meg működését, de 2012-től jelen lesz Csehországban, Romániában és Törökországban is - mondta Marosvölgyi Péter szakmai igazgató kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Az Aegon Biztosító nem száll be a kgfb díjversenybe, a kedvezményekre figyelemmel mindössze 2-3 százalékkal csökkentette a jövő évi díjait. A régi ügyfelek díja viszont 10-30 ezer forinttal is csökkenhet - mondta Papp Lászlóné gépjármű-biztosítási üzletág igazgató.

Jelenleg 370 ezer kgfb és 40 ezer casco szerződése van az Allianznak. Idén az előbbinél 40 ezer, míg az utóbbinál 4.500 volt a nettó állomány növekedés. Papp Lászlóné beszélt arról is, hogy amikor októberben a PSZÁF megküldte a kgfb tarifákkal kapcsolatos vezetői körlevelét, abban megtiltotta, hogy az idei biztosítási díj indexálásával határozzák meg a biztosítók a jövő évi díjat. Így az Aegonnak is táblázatot kellett készítenie. Az alapdíjat 1-5 százalékkal emelte a biztosító, viszont a kedvezmények miatt az átlagdíj 2-3 százalékkal csökken.

Az eddigi on-line alkuszi kalkulációk szerint a piaci átlagdíjak 25 ezer forintról 17 ezer forintra csökkentek az induló kampányban, az Aegoné viszont megmaradt a 20-21 ezer forintos sávban.

Az üzletágvezető hangsúlyozta, hogy az Aegon kgfb díjai kockázatarányosak. Így például ha a családban van 17 és 24 év közötti gyermek, akkor a díj 20 százalékkal emelkedik. A károkat elemezve ugyan is azt tapasztalta a biztosító, hogy a 40-50 év közötti szülőknél, főleg ha két autó van a családban, megugrik a balesetek száma. Így lesz pótdíjas a kárt okozó gyermek.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.