2010. november 2. 12:08

Az Aegon internetes biztosítója, az Aegondirekt.hu az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban 10 ezer szerződést kíván megkötni, jövőre Szlovákiában és Lengyelországban kezdi meg működését, de 2012-től jelen lesz Csehországban, Romániában és Törökországban is - mondta Marosvölgyi Péter szakmai igazgató kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Az Aegon Biztosító nem száll be a kgfb díjversenybe, a kedvezményekre figyelemmel mindössze 2-3 százalékkal csökkentette a jövő évi díjait. A régi ügyfelek díja viszont 10-30 ezer forinttal is csökkenhet - mondta Papp Lászlóné gépjármű-biztosítási üzletág igazgató.

Jelenleg 370 ezer kgfb és 40 ezer casco szerződése van az Allianznak. Idén az előbbinél 40 ezer, míg az utóbbinál 4.500 volt a nettó állomány növekedés. Papp Lászlóné beszélt arról is, hogy amikor októberben a PSZÁF megküldte a kgfb tarifákkal kapcsolatos vezetői körlevelét, abban megtiltotta, hogy az idei biztosítási díj indexálásával határozzák meg a biztosítók a jövő évi díjat. Így az Aegonnak is táblázatot kellett készítenie. Az alapdíjat 1-5 százalékkal emelte a biztosító, viszont a kedvezmények miatt az átlagdíj 2-3 százalékkal csökken.

Az eddigi on-line alkuszi kalkulációk szerint a piaci átlagdíjak 25 ezer forintról 17 ezer forintra csökkentek az induló kampányban, az Aegoné viszont megmaradt a 20-21 ezer forintos sávban.

Az üzletágvezető hangsúlyozta, hogy az Aegon kgfb díjai kockázatarányosak. Így például ha a családban van 17 és 24 év közötti gyermek, akkor a díj 20 százalékkal emelkedik. A károkat elemezve ugyan is azt tapasztalta a biztosító, hogy a 40-50 év közötti szülőknél, főleg ha két autó van a családban, megugrik a balesetek száma. Így lesz pótdíjas a kárt okozó gyermek.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.