<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Aegon internetes biztosítója, az Aegondirekt.hu az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban 10 ezer szerződést kíván megkötni, jövőre Szlovákiában és Lengyelországban kezdi meg működését, de 2012-től jelen lesz Csehországban, Romániában és Törökországban is - mondta Marosvölgyi Péter szakmai igazgató kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Az Aegon Biztosító nem száll be a kgfb díjversenybe, a kedvezményekre figyelemmel mindössze 2-3 százalékkal csökkentette a jövő évi díjait. A régi ügyfelek díja viszont 10-30 ezer forinttal is csökkenhet - mondta Papp Lászlóné gépjármű-biztosítási üzletág igazgató.

Jelenleg 370 ezer kgfb és 40 ezer casco szerződése van az Allianznak. Idén az előbbinél 40 ezer, míg az utóbbinál 4.500 volt a nettó állomány növekedés. Papp Lászlóné beszélt arról is, hogy amikor októberben a PSZÁF megküldte a kgfb tarifákkal kapcsolatos vezetői körlevelét, abban megtiltotta, hogy az idei biztosítási díj indexálásával határozzák meg a biztosítók a jövő évi díjat. Így az Aegonnak is táblázatot kellett készítenie. Az alapdíjat 1-5 százalékkal emelte a biztosító, viszont a kedvezmények miatt az átlagdíj 2-3 százalékkal csökken.

Az eddigi on-line alkuszi kalkulációk szerint a piaci átlagdíjak 25 ezer forintról 17 ezer forintra csökkentek az induló kampányban, az Aegoné viszont megmaradt a 20-21 ezer forintos sávban.

Az üzletágvezető hangsúlyozta, hogy az Aegon kgfb díjai kockázatarányosak. Így például ha a családban van 17 és 24 év közötti gyermek, akkor a díj 20 százalékkal emelkedik. A károkat elemezve ugyan is azt tapasztalta a biztosító, hogy a 40-50 év közötti szülőknél, főleg ha két autó van a családban, megugrik a balesetek száma. Így lesz pótdíjas a kárt okozó gyermek.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.