2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több jelentős megbízás megszerzésével számol már az idei év első felében a Capital Group Zrt. - mondta el a Világgazdaságnak Szabados Krisztián, a cég egyik alapító tulajdonosa és a Political Capital ügyvezető igazgatója. Emellett profilbővítésben és regionális terjeszkedésben is gondolkodik a tavaly Bulgáriában irodát nyitott cégcsoport. A Capital Group tevékenységét szeretnék kiterjeszteni Szlovákia, Románia és Lengyelország területére is.

A vagyonkezelést végző Capital Group Zrt. birtokában van jelenleg a Privy Council pr-ügynökség, a Political Capital politikai tanácsadó cég, a lobbitevékenységgel foglalkozó GPS Capital Kft., a hírportált üzemeltető Hírszerző Kft., illetve csekély tulajdonrészük van a Capital Research közvélemény-kutatással foglalkozó vállalatban.

A cégcsoport árbevételének nyolcvan százaléka magánvállalatoktól származik, a maradék a közszférából - önkormányzatoktól, minisztériumoktól és politikai pártoktól. Szabados Krisztián elmondta, hogy tavalyi árbevételük csoportszinten meghaladta a hárommillió dollárt, forgalmuk 2005-ben elérte az 1,6 millió, 2006-ban a hárommillió dollárt. A Privy Council főként a pénz-, tőke- és ingatlanpiaci szereplőket látja el kommunikációs tanácsokkal.

A cégcsoport bevételeinek több mint 75 százalékát a Privy Council tevékenysége adja. A Political Capital ügyfelei közé tartozik az MDF, a párt számára a 2004-es EP-kampány óta nyújtanak politikai tanácsadást. A lobbitevékenységet igénybe vevő jelenlegi ügyfelekről Szabados Krisztián nem kívánt nyilatkozni, írja a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!