<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Saccolni is lehetetlen volna, hogy hány Bács-Kiskun megyei orvos dolgozik jelenleg külföldön; nagyon sok olyan friss diplomás van, aki azonnal útnak indul és már rezidensként is külföldön dolgozik - írta keddi számában a Petőfi Népe.

Borda Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Orvosi Kamara elnöke a lapnak elmondta: a megyében 2004 óta hatvan orvos kérte az úgynevezett jóhírnév-igazolást, ami a külföldi munkavállaláshoz szükséges.

A kamara adatai szerint 15 tagjuk már külföldön dolgozik, de bizonyosan nagyobb a külföldön munkát vállaló orvosok száma, mert néhány éve a kamarai tagság nem kötelező, így pontos információik nincsenek - közölte az orvosi kamara megyei elnöke.

Egy doktornő, aki már értékesítette kecskeméti háziorvosi praxisát és Svédországba készül, elmondta: egy spanyol cég keres Svédországba orvosokat, ahol információi szerint már vannak olyan egészségügyi intézmények, amelyekben egész osztályokon kizárólag magyar orvosok, nővérek, egészségügyi szakemberek dolgoznak.

A kecskeméti orvosnő praxisához 2400-2500 beteg tartozott, amiért a megyei egészségbiztosító havonta 800-900 ezer forintot utalt át a számlájára, de alig 150 ezer forintja marad azután, hogy az ápolónőt, a járulékokat és az egyéb költségeket kifizette - olvasható a Petőfi Népében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.