TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Tavaly is nagy pénz volt a rendezvényszervezésben.

Tavaly év végén még arról panaszkodott a Simicska Lajos érdekeltségében lévő televízió, hogy a Magyar Villamos Művek honlapján csak 2017. március végéig érhetők el a társaság szerződései. Azóta frissült az adatbázis, felkerült a második és a harmadik negyedévi lista is. Amelyek azt bizonyítják, hogy Kuna Tibor cége nagyot kaszált az előző évben a villamos művek jóvoltából.

Kuna Tibor, a cég tulajdonosa 

A negyedik negyedévről még nem áll rendelkezésre információ, de annyit már el lehet mondani, hogy a Young and Partners Kft. 1 266 362 925 forint értékű szerződést biztosan kötött az előző évben az MVM-mel. A társaság negyedéves bontásban közzétett jelentései mindegyikében rögzítettek olyan kontraktust, amelyben az egyik szerződő fél az MVM volt, a másik a Young and Partners.

Ezekről a szerződéses összegekről van szó:

  • Első negyedév: 82 446 590 forint
  • Második negyedév: 526 654 228 forint
  • Harmadik negyedév: 655 262 107 forint

A szerződésekben közös, hogy egyaránt 2017. február 14-én léptek hatályba, és a 2017-es év végével jártak le. A megbízások rendezvények szervezésére, lebonyolítására szóltak.

Ha a negyedik negyedévben az előző három periódus átlagának megfelelő szerződési értéken rögzítettek megállapodást az MVM és a cég között, akkor éves összesítésben nagyjából 1,688 milliárd forint értékű üzletet köthetett a rendezvényszervezéssel foglalkozó cég. És ez csak 2017-re vonatkozik, mivel a Young and Partners – illetve a tulajdonos másik érdekeltsége, a Trinity International Communications Kft. - korábban is kiszámíthatóan jó partnere volt a villamos műveknek.

Korrigált az MVM!

Cikkünk miatt kijavította közleményeit az MVM - kevesebbre szerződtek, de még az is sok pénz

A cég tulajdonosa Kuna Tibor, akit a sajtóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jó ismerősének szoktak titulálni. A cégadatok szerint tavaly áprilisban konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése lett a társaság fő tevékenysége.

A 2017-es évről értelemszerűen még nem áll rendelkezésre eredménykimutatás, de 2016-ban 2,4 milliárd forint volt a értékesítésük nettó árbevétele, míg egy évvel korábban 1,3 milliárd. Az adózás előtti eredményük 420 millió forint volt két éve. Osztalékot nem vettek fel a kiegészítő melléklet szerint. Akkor 46 fő volt az átlagos statisztikai létszámuk.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.