2010. május 19. 16:09

Több jobboldali kötődésű médiatulajdonossal bővült hazánk legbefolyásosabb médiaszemélyiségeinek toplistája. Liszkay Gábor és Vitézy Tamás mellett új szereplője a rangsornak Fellegi Tamás, akinek korábbi cége a közelmúltban szerzett részesedést az RTL Klubban. A listát utóbbi csatorna főnöke vezeti, a top 10-ben pedig összesen három vezető található a vezető kereskedelmi csatornától. Mfor.hu háttér.

Továbbra is Dirk Gergens, az RTL Klub vezérigazgatója Magyarország legbefolyásosabb médiaszemélyisége, legalábbis a Média&Marketing című szaklap szerdán publikált ötvenes toplistája szerint.

Négy RTL-vezető a top 12-ben

A rangsor élmezőnyét egyértelműen az RTL Klub vezetői dominálják: Vidus Gabriella kereskedelmi igazgató a nyolcadik, Kolosi Péter programigazgató a tizedik, Róbert Ákos vezérigazgató-helyettes pedig a tizenkettedik helyet szerezte meg. Eközben a nagy konkurens TV2 mindössze két főnököt tudott „delegálni” a toplistára, Várdy Zoltán vezérigazgatót és Kovács Krisztián kereskedelmi igazgatót - közülük természetesen Várdy ért el az előkelőbb, hetedik helyezést.

Mint ismert, az RTL Klubban április végén - a Fidesz elsöprő választási győzelmével egyidejűleg - szerzett részesedést az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. azáltal, hogy megvásárolta az IKO Média Holding Zrt. RTL-részesedését. (Az IKO tulajdonában volt az RTL Klubot üzemeltető  M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka, jelenleg hozzá tartozik még többek között a Cool Tv, a SportKlub és a Film+ -  az IKO-t vezető Rákosi Tamás a második helyet szerezte meg a listán - a szerk.)

Fellegi, Liszkay, Vitézy

Az egyértelműen jobboldali kötődésű Infocenter.hu Zrt. - amely száz százalékos tulajdonosa a Heti Válasz kiadójának, valamint a Lánchíd Rádiónak, illetve kisebbségi tulajdonosa a Class FM országos kereskedelmi rádiónak is - főtulajdonosa Fellegi Tamás volt.

A szakember azonban április végén megvált tulajdonrészétől, hogy szerepet vállalhasson az új Orbán-kormányban. Helyét Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa, Fellegi eddigi üzlettársa, valamint Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke vette át.  A végül a nemzeti fejlesztési miniszteri posztot megkaparintó Fellegi ennek ellenére idén felkerült a marketingszaklap toplistájára, és rögtön az előkelő 14. helyet szerezte meg.

Új, jobboldali kötődésű szereplője a rangsornak Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet tulajdonosa és a Hír Tv elnöke, aki a 47. helyen szerepel, valamint Vitézy Tamás. A 49. helyre rangsorolt üzletember birtokolja a hetente mintegy 1,2 millió példányban megjelenő Helyi Théma című ingyenes lapcsaládot, korábban pedig a Reform című újságot adta ki.

Gyárfás kicsúszott

Ezzel szemben lekerült a toplistáról Gyárfás Tamás, a Nap-kelte producere, a novemberben megszűnt Sláger és Danubius Rádió korábbi vezérigazgatói, Heal Edina és Földes Ádám, valamint Hidvéghy Melinda, az Epamedia közterületi vállalat korábbi vezetője.


Ami a médiatípusok szerint megoszlást illeti, a nyomtatott sajtóban érdekelt vezetők közül Bayer József, az Axel Springer első embere végzett a legjobb helyen, akit Szabó György, a Sanoma Budapest vezérigazgatója követ.

A toplista ötödik és hatodik helyén két médiaügynökségi szakember, a Mediaedge:CIA-t irányító Simon Zsolt, valamint Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezetője áll, az  online médiavállalatok közül pedig Novák Péternek, az Origo Zrt. vezérigazgató-helyettesének sikerült a legfeljebb kapaszkodnia.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.