<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hiába hirdetett a kormány öt éve nemzeti hajózási stratégiát, a gyártással foglalkozó vállalkozások sorra húzzák le a rolót. Vitorláskikötők azért persze épülnek.

A hajógyártással és -javítással foglalkozó vállalkozások száma tovább csökkent; míg öt évvel ezelőtt 170 ilyen profilú vállalkozás működött az országban, jelenleg már csak 144 - írta hétfői számában a Magyar Nemzet az Opten céginformációs adatbázis nemrégiben készített összegzésére hivatkozva.

Az elmúlt öt évben e társaságok legnagyobb összbevétele 4,7 milliárd forint volt, tavaly alig több mint hárommilliárd. A kormány 2012-ben meghirdette a nemzeti hajózási stratégiát, de a szakmai anyagban felsorolt lépések közül jószerivel csak a kikötői fejlesztések kezdődtek meg.

hirdetés

A jelentés szerint a jelenleg működő vállalkozások elsősorban sport- és kedvtelési célú hajókat készítenek. A korábban hosszú ideig jelentős hajógyártás újraindításához szükséges feltételek továbbra is adottak, de tőke nincs hozzá.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.