TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Hiába hirdetett a kormány öt éve nemzeti hajózási stratégiát, a gyártással foglalkozó vállalkozások sorra húzzák le a rolót. Vitorláskikötők azért persze épülnek.

A hajógyártással és -javítással foglalkozó vállalkozások száma tovább csökkent; míg öt évvel ezelőtt 170 ilyen profilú vállalkozás működött az országban, jelenleg már csak 144 - írta hétfői számában a Magyar Nemzet az Opten céginformációs adatbázis nemrégiben készített összegzésére hivatkozva.

Az elmúlt öt évben e társaságok legnagyobb összbevétele 4,7 milliárd forint volt, tavaly alig több mint hárommilliárd. A kormány 2012-ben meghirdette a nemzeti hajózási stratégiát, de a szakmai anyagban felsorolt lépések közül jószerivel csak a kikötői fejlesztések kezdődtek meg.

A jelentés szerint a jelenleg működő vállalkozások elsősorban sport- és kedvtelési célú hajókat készítenek. A korábban hosszú ideig jelentős hajógyártás újraindításához szükséges feltételek továbbra is adottak, de tőke nincs hozzá.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.