<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Enyhítené a receptköteles orvosságok reklámjára érvényes tilalmat az Európai Bizottság - írja a Világgazdaság.

Brüsszel október végén vagy november elején teszi közzé e javaslatát. A tervezett direktíva "információs stratégiát" fogalmaz meg a "minőségi, könnyen elérhető, objektív, megbízható és nem promóciós célú" ismeretek terjesztésére, amelyeknek a gyógyszeres kezelés várható eredményeit, előnyeit és kockázatait kell tartalmazniuk.

Az orvosok máris bírálatok özönét zúdítják a bizottság által javasolt eljárásra. Mint hangoztatják, az igazán objektív tájékoztatás egyedül az orvostól várható el. Az orvosi kar csak a szórólapos tájékoztatást tartja elfogadhatónak, amelynél a betegre van bízva, elveszi-e azt. Attól tartanak, hogy a gyógyszergyárak közvetlen kapcsolatokat keresnek a betegekkel, akik később maguk követelnék, hogy mivel kezeljék őket.

Az európai közegészségügyi szervezetek szövetsége (EPHA) szerint a szabályozás mostani szigorán semmit sem kell enyhíteni. A vitában a gyógyszergyárak az európai lapkiadók szövetségében (FAEP) találtak támogatóra - számol be a Világgazdaság. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.