<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Csak a parkolás megadóztatásával 20 milliárdot szednének be, de vannak további terveik is.

Az élelmiszerláncok kemény megsarcolására készül a kormány: az Index.hu megszerezte a Lázár János vezette Miniszterelnökség és a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium közös előterjesztését, melyet a diszkontláncok megrendszabályozása érdekében készülnek benyújtani a parlamentnek.

A kormány részéről az utóbbi néhány hét egyik slágertémája az volt, hogy az élelmiszerláncok Magyarországra silányabb minőségű árukat szállítanak, mint Nyugat-Európába - a mostani javaslatot feltételezhetően ez fűti.

Az előterjesztés szerint 20 milliárd forint értékben adóztatnák meg az áruházak parkolóit, törvényben rögzítenék a maximális keretet, melyet a diszkontláncok reklámra fordíthatnak, és mivel a javaslat reklámnak minősíti az ingyenes buszjáratokat, azokra se vár semmi jó. Előírnák továbbá, hogy az áruházak vegyenek fel több embert, megtiltanák, hogy különböző termékeket gyűjtőcsomagban árusítsanak, a vasárnapi munkavégzés után pedig 100 százalékos bérpótlékot vezetnének be.

Az előterjesztés szerint a kormány célja az, hogy „egészségesebb szerkezetű” hazai kereskedelmi szektort alakítson ki.

A javaslatot az Index értesülései szerint a kormány szerdán meg is tárgyalja, és ha kedvező fogadtatásra lel, akkor a parlamentnek is benyújtják. Arról is szót ejtenek a szövegben, hogy az EU-nak
várhatóan nem tetszik majd a program, és ez kötelezettségszegési eljárásokat is hozhat, ezért ne egyszerre, hanem lépésenként terjesszék a parlament elé.

A Miniszterelnökség délután az indexes cikkre reagálva az MTI-nek elismerte, hogy valóban terítéken van a diszkontláncok ügye, de ezen túl semmi konkrétumról nem ejtettek szót. Egy kis euzás azért már ide is jutott: "Bizonyosak vagyunk abban, hogy bármely intézkedéssel, amelyet a kormányzat hozni fog, a nemzetközi láncok azonnal Brüsszelhez fognak fordulni" - írják a közleményükben. Azt is hozzátették, hogy a kormány nem a nemzetközi láncok profitjának növeléséért, hanem a hazai fogyasztók érdekeiért dogozik, így minden a Brüsszel felől érkező támadással fel fogják venni a harcot.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.