2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Sztrájkbizottság alakult a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában, mivel a szerdai - második - bértárgyaláson sem jutottak egyelőre egyezségre az érdekvédők a munkaadóval; március 9-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, s ha akkor sem sikerül megállapodniuk, "akár másnap leállhat a munka" - közölte az MTI-vel a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) szerdán.

A gumigyártó cég 1800 dolgozójából több mint 1700-at érint hátrányosan az új adótörvény, "ezért nem százalékokról, hanem konkrét számokról folyik a vita", speciális helyzetben kell megállapodni - olvasható a közleményben. Az abban leírtak szerint "az eddigi sikertelen tárgyalások miatt sztrájkhangulat uralkodik" a gyárban, s a sztrájkbizottság megalakítását követően megkezdődött egy esetleges munkabeszüntetés előkészítése.

A törvény értelmében a felek hét napon belül újra kötelesek tárgyalni, s ez idő alatt egy alkalommal, a két órás időszakot meg nem haladóan, élhetnek a figyelmeztető sztrájk lehetőségével is. A dolgozók többsége jelezte csatlakozási szándékát a sztrájkhoz a közlemény szerint.

Kiss Béla, a VDSZ alelnöke, a sztrájkbizottság elnöke az MTI-nek elmondta: az érdekvédők 8 százalékos bértömegnek megfelelő béremelést, vagy más struktúrában egységes fix összegű béremelést tartanának elfogadhatónak az adótörvények miatt a kiskeresetűek keresetcsökkenésének kompenzálására. A munkáltató ezzel szemben 6 százalékos béremelésre tett javaslatot.

Szerdán másodszor ültek tárgyalóasztalhoz az érdekképviseletek és a munkáltató képviselői. A Hankook Tire Magyarország Kft. ez alkalommal az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) által ajánlott legmagasabb, 6 százalékos béremelésre tett javaslatot - mondta el az MTI érdeklődésére a rácalmási gyár kommunikációs menedzsere. A tárgyalások folytatódnak, de a döntéshez hosszabb idő kell. A Hankooknál egyébként eddig minden évben volt béremelés - tette hozzá Roy Katalin.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!