2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Leányvállalatot alapít a jövő hónapban Magyarországon a világ meghatározó noteszgépgyártójának számító Asus - válaszolta a Világgazdaság kérdésére Luca Rossi, a tajvani cég kelet-európai vezetője.

A távol-keleti márka már eddig is jelen volt a hazai piacon, az IDC piackutató intézet kimutatásai szerint tavaly a harmadik legnagyobb szállítója volt a magyar laptoppiacnak, a cég saját számításai alapján viszont már a második legnagyobb piaci szereplő - mondta Duncan Kuo, az Asus Hungary Kft. néven létrehozandó magyar leányvállalat majdani ügyvezetője.

Az évi több mint másfél milliárd dollár forgalmú anyacég többféle hardverterméket is gyárt, de közülük az utóbbi néhány évben már a noteszgépek adják a legnagyobb bevételt, a teljes forgalom 29 százalékát.

Az idén Magyarországon húsz százalék fölé kívánja növelni részesedését a laptoppiacon, ehhez a hagyományos kereskedelmi csatornákon kívül egyéb lehetőségeket is keres. Ezek közé sorolja az adatforgalomba egyre többet beruházó és noteszgépes akciókat is hirdető mobilszolgáltatókat, számol be a Világgazdaság.


Kapcsolódó anyagok:

A szegények játékszere lesz az asztali PC
Közösen fejleszt a Microsoft és a Lenovo
Szabadalmi perbe fogták a Sonyt és a Lenovót

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!