2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közel százezer négyzetméterel bővült a harmadik negyedévben a budapesti irodapiac, a kihasználatlanság mégis csak fél százalékkal emelkedett - áll a CB Richard Ellis legfrissebb elemzésében.

Az idei harmadik negyedévben három rekord is megdőlt a budapesti irodapiacon, állítja az ingatlanpiaci elemzés. A 107,7 ezer négyzetméternyi bruttó bérbeadás az eddigi történelmi csúcsot mintegy húsz százalékkal múlta felül; a Magyar Posta 23 ezer négyzetméteres előbérlete minden idők legnagyobb tranzakcióját hozta, és a kínálat bővülése is a leggyorsabb ütemű volt 98,5 ezer négyzetméter új irodaterület átadásával.

A folyamatban lévő ügyletek alapján az év utolsó negyede is magas keresletet ígér, de a harmadik negyedév rekordszintjét várhatóan nem éri el. Az év egészét nézve a bérbeadási szint meghaladhatja a háromszázezer négyzetmétert, ami a tavalyi évhez képest húsz százalékos növekedést jelent. A kínálat bővülése szintén dinamikus marad, az év végéig további százezer négyzetméter irodaterület átadására kerülhet sor.

A fővárosi irodák kihasználatlansága a rekordkínálat ellenére is mindössze fél százalékponttal emelkedett az előző negyedévhez képest, így az most 12,1 százalékon áll. Az üresedés legnagyobb növekedése a nem központi piacon történt, míg a belváros és az agglomeráció kihasználatlansága az eddigi legalacsonyabb értékre süllyedt.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!