2011. szeptember 21. 06:13

Az úgynevezett nem televíziós termékek kiszervezése miatt a székesfehérvári Philips létszámcsökkentése 250 embert érinthet. A cég tárgyalásokat kezdett az érdekképviseletekkel.

Harmadik gyártóbázisára tervezi kiszervezni székesfehérvári üzeméből egyes termékek - a szájhigiéniai eszközök, elemes borotvák, telefontartozékok - végszerelését és csomagolását a Philips - közölte a vállalatcsoport regionális kommunikációs vezetője. Blazsevácz Péter tájékoztatása szerint miután a kiszervezés létszámleépítést is jelenthet, a cég vezetői kedden tárgyalást kezdtek a szakszervezettel és az üzemi tanáccsal. 

Az úgynevezett nem televíziós termékek kiszervezése miatti létszámcsökkentés a korai, becsült adatok szerint a jelenleg mintegy 750 állandó munkavállaló egyharmadát érintheti. A végső számot az érdekképviseletekkel való tárgyalások befejezését követően hozzák nyilvánosságra. A kiszervezésre a korai tervek szerint várhatóan jövő év áprilisában kerül sor. 

Televízió gyártásának megerősítésére - mint azt áprilisban már bejelentette a cégcsoport - közös vállalatot hoz létre a Philips számítógép monitorokat már hasonló vegyes vállalatban gyártó TPV-vel. A közös vállalat várhatóan az év végén alakul meg. 

A székesfehérvári gyár a Philips jelentős tv-gyártó bázisa, arról azonban, hogy a közös vállalat alapítása hogyan befolyásolja majd a cégcsoport ottani tevékenységét, jelenleg még nem ismeretes.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.