2011. szeptember 21. 06:13

Az úgynevezett nem televíziós termékek kiszervezése miatt a székesfehérvári Philips létszámcsökkentése 250 embert érinthet. A cég tárgyalásokat kezdett az érdekképviseletekkel.

Harmadik gyártóbázisára tervezi kiszervezni székesfehérvári üzeméből egyes termékek - a szájhigiéniai eszközök, elemes borotvák, telefontartozékok - végszerelését és csomagolását a Philips - közölte a vállalatcsoport regionális kommunikációs vezetője. Blazsevácz Péter tájékoztatása szerint miután a kiszervezés létszámleépítést is jelenthet, a cég vezetői kedden tárgyalást kezdtek a szakszervezettel és az üzemi tanáccsal. 

Az úgynevezett nem televíziós termékek kiszervezése miatti létszámcsökkentés a korai, becsült adatok szerint a jelenleg mintegy 750 állandó munkavállaló egyharmadát érintheti. A végső számot az érdekképviseletekkel való tárgyalások befejezését követően hozzák nyilvánosságra. A kiszervezésre a korai tervek szerint várhatóan jövő év áprilisában kerül sor. 

Televízió gyártásának megerősítésére - mint azt áprilisban már bejelentette a cégcsoport - közös vállalatot hoz létre a Philips számítógép monitorokat már hasonló vegyes vállalatban gyártó TPV-vel. A közös vállalat várhatóan az év végén alakul meg. 

A székesfehérvári gyár a Philips jelentős tv-gyártó bázisa, arról azonban, hogy a közös vállalat alapítása hogyan befolyásolja majd a cégcsoport ottani tevékenységét, jelenleg még nem ismeretes.
 
MTI 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!