Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Norm Benzinkút Kft. irányítást szerezzen a Lukoil Magyarország Kft. és a Lukoil Slovakia s.r.o. felett - közölte hétfőn a versenyhatóság.

A GVH közleménye szerint önmagában a Lukoil Slovakia feletti irányításszerzés nem lett volna engedélyköteles, a kérelemre figyelemmel a versenyhatóság az egész tranzakciót - a Lukoil Magyarország és a Lukoil Slovakia feletti irányításszerzést - engedélyezte a szlovákiai versenyhatások vizsgálata nélkül.

Az engedélyezéskor az is szempont volt, hogy a GVH a vevői cégcsoport és a Lukoil Magyarország tevékenységei között nem azonosított semmiféle átfedést és kapcsolódást Magyarországon - írja közleményében a versenyhatóság.

Az orosz társaság augusztus elején jelentette be, hogy kivonul több közép-európai piacról: 44 csehországi töltőállomását a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft veheti meg, a 75 magyar és a 19 szlovákiai kút pedig a Norm Benzikúté lesz.

A Norm Benzinkút Kft.-t a ceginfo.hu adatai szerint idén alapították 20 millió forint jegyzett tőkével. A céget az IMFA Petroleum Befektető és Vagyonkezelő Kft. valamint a Benczúr 13. Irodaház Ingatlanhasznosító Kft. ellenőrzi. Az IMFA Petroleum Kft.-nek a Világgazdaság korábbi beszámolója szerint Fazakas Imre (a magyarországi Jukosz volt első embere) a tulajdonosa, a Benczúr 13. Kft. a Közép-Amerikában lévő belizei székhelyű Normeston Ltd-é. A Lukoil Magyarország Kft. a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelmi piac ötödik legnagyobb szereplője.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.