2014. október 27. 14:43

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Norm Benzinkút Kft. irányítást szerezzen a Lukoil Magyarország Kft. és a Lukoil Slovakia s.r.o. felett - közölte hétfőn a versenyhatóság.

A GVH közleménye szerint önmagában a Lukoil Slovakia feletti irányításszerzés nem lett volna engedélyköteles, a kérelemre figyelemmel a versenyhatóság az egész tranzakciót - a Lukoil Magyarország és a Lukoil Slovakia feletti irányításszerzést - engedélyezte a szlovákiai versenyhatások vizsgálata nélkül.

Az engedélyezéskor az is szempont volt, hogy a GVH a vevői cégcsoport és a Lukoil Magyarország tevékenységei között nem azonosított semmiféle átfedést és kapcsolódást Magyarországon - írja közleményében a versenyhatóság.

Az orosz társaság augusztus elején jelentette be, hogy kivonul több közép-európai piacról: 44 csehországi töltőállomását a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft veheti meg, a 75 magyar és a 19 szlovákiai kút pedig a Norm Benzikúté lesz.

A Norm Benzinkút Kft.-t a ceginfo.hu adatai szerint idén alapították 20 millió forint jegyzett tőkével. A céget az IMFA Petroleum Befektető és Vagyonkezelő Kft. valamint a Benczúr 13. Irodaház Ingatlanhasznosító Kft. ellenőrzi. Az IMFA Petroleum Kft.-nek a Világgazdaság korábbi beszámolója szerint Fazakas Imre (a magyarországi Jukosz volt első embere) a tulajdonosa, a Benczúr 13. Kft. a Közép-Amerikában lévő belizei székhelyű Normeston Ltd-é. A Lukoil Magyarország Kft. a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelmi piac ötödik legnagyobb szereplője.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.