TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. október 27. 14:43

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Norm Benzinkút Kft. irányítást szerezzen a Lukoil Magyarország Kft. és a Lukoil Slovakia s.r.o. felett - közölte hétfőn a versenyhatóság.

A GVH közleménye szerint önmagában a Lukoil Slovakia feletti irányításszerzés nem lett volna engedélyköteles, a kérelemre figyelemmel a versenyhatóság az egész tranzakciót - a Lukoil Magyarország és a Lukoil Slovakia feletti irányításszerzést - engedélyezte a szlovákiai versenyhatások vizsgálata nélkül.

Az engedélyezéskor az is szempont volt, hogy a GVH a vevői cégcsoport és a Lukoil Magyarország tevékenységei között nem azonosított semmiféle átfedést és kapcsolódást Magyarországon - írja közleményében a versenyhatóság.

Az orosz társaság augusztus elején jelentette be, hogy kivonul több közép-európai piacról: 44 csehországi töltőállomását a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft veheti meg, a 75 magyar és a 19 szlovákiai kút pedig a Norm Benzikúté lesz.

A Norm Benzinkút Kft.-t a ceginfo.hu adatai szerint idén alapították 20 millió forint jegyzett tőkével. A céget az IMFA Petroleum Befektető és Vagyonkezelő Kft. valamint a Benczúr 13. Irodaház Ingatlanhasznosító Kft. ellenőrzi. Az IMFA Petroleum Kft.-nek a Világgazdaság korábbi beszámolója szerint Fazakas Imre (a magyarországi Jukosz volt első embere) a tulajdonosa, a Benczúr 13. Kft. a Közép-Amerikában lévő belizei székhelyű Normeston Ltd-é. A Lukoil Magyarország Kft. a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelmi piac ötödik legnagyobb szereplője.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.