2017. szeptember 23. 14:30

A nyugati part egyik legnagyobb felhőkarcolójában lesz a Facebook új főhadiszállása, ahol több ezer munkatársuk nézhet le nap, mint nap San Franciscóra.

A szociális média óriása aláírta a bérleti szerződést, így a cég egy jelentős része a 181 Fremont elnevezésű épületbe teszi majd át székhelyét. Az épület egy úgynevezett vegyes felhasználású felhőkarcoló, amely a nyugati parton a legmagasabb lakóépület lesz, amint az év végén befejeződik az építése. A torony 70 emelet magas lesz, és San Franciscó pénzügyi negyedében található. A felhőkarcolóban 2-3000 Facebook és Instagram alkalmazott dolgozik majd, akik számára 33 emeletet bérelnek ki, számolt be a hírről a Business Insider.

Ide költözik majd a Facebook egy része

A 436 ezer négyzetlábnyi (kb. 40 ezer négyzetméternyi) irodaterület lesz a Facebook központja San Franciscóban. A cég jelenleg több ezer munkatársat szállít el a városból a Menlo Parkban található központjába, amely San Franciscótól mintegy 35 mérföldre délre található. Az ingázás a munkavállalók egy része számára komoly megterhelés, hiszen két órát is igénybe vehet a forgalomtól függően.

A Facebook nem kívánt a sajtóértesülésekre reagálni, de a San Francisco Business Times úgy értesült, hogy a bérleti díj "körülbelül 80 dollár per négyzetláb". Amennyiben helytálló az értesülés, a Facebook 35 millió dollárt fizethet az irodabérletért évente.

A Facebook irodái mellett számos lakóingatlan is lesz az épületbe. A hírek szerint a felső szinteken 67 luxuslakást alakítanak majd ki. Miután a környék legmagasabb épülete lesz, a Facebook alkalmazottak is lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek majd szabadidejükben.

Ezek a világ legdrágábban bérelhető felhőkarcolói

mfor.hu