2016. október 18. 17:55

Lemond vezetői posztjáról az amerikai központú Visa Inc nemzetközi kártyatársaság vezérigazgatója, Charles Scharf, helyét december elsejétől Alfred Kelly, az American Express egykori elnöke veszi át.

A cégnél 2012 óta elnöki pozíciót betöltő Charles Scharf a dolgozóknak írt levelében azzal indokolta lemondását, hogy családjával kíván több időt tölteni. A bejelentés eredményeként a részvények árfolyama 0,44 százalékkal, 81,75 dollárra csökkent a New York-i tőzsde korai kereskedésében.

Alfred Kelly olyan időszakban veszi át a vállalatot, amikor a Visa egyszerre több kihívással szembesül. Így például a szövetségi fellebbviteli bíróság júniusban elutasította a Visa és a MasterCard Inc azon egyezményét a kiskereskedőkkel, amelyet a jogszabályellenesen rögzített hitel- és bankkártya díjakra vonatkozó panaszok miatt kötöttek volna.

Ők a legjobban kereső politikusok

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.