2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Lemondott Charles Prince, a Citigroup elnök-vezérigazgatója, miután a világ legnagyobb bankja számottevő veszteséget jelentett a hitelválság miatt.

A szakembert elnökként Robert Rubin, a korábbi amerikai pénzügyminiszter fogja helyettesíteni, míg Sir Win Bischoff lesz az átmeneti ügyvezető igazgató. Prince azután döntött a lemondásról, miután a bank 57 százalékos negyedéves visszaesést volt kénytelen elszámolni a jelzálogpiaci válság miatt.

Prince lemondása után a vállalat bejelentette, hogy 8 és 11 milliárd dollár közötti veszteséget szenvedtek el az 55 milliárd dolláros jelzálogkölcsön-portfólió visszaesése miatt. A Citigroup szerint azonban nem kizárt, hogy további veszteségek is jelentkezhetnek, írja a BBC News.

Számos elemző azonban úgy véli, hogy a hitelválság csak egy a sok közül, ami miatt jelentős veszteséget könyvelhetett el a vállalat. "Ha a Citi által kezelt vagyonra gondolunk, akkor a 15 milliárd dolláros veszteség nem tűnik soknak. Ellenben a bank szerkezete összetört: túl nagy, legalább három-négy darabra kellene felosztani” - közölte Bill Smith, a Smith Asset Management vezetője.

Egy héten belül Prince a második amerikai bankvezér, aki lemondott tisztségéről. A Merrill Lynch feje, Stan O'Neal szintén a jelentős veszteségek miatt távozott.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!