3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Május 1-jétől megújult menedzsment irányítja a SkyEurope diszkont-légitársaságot. Az eddigi elnök, Alain Skowronek távozik posztjáról, a cég új pénzügyi vezérigazgató-helyettese pedig az Easyjet egyik alapítója lesz.

Lemond posztjáról Alain Skowronek, a SkyEurope egyik alapító tagja, aki az elmúlt hét évben a másik alapítóval, Christian Mandl-al vezette a légitársaságot: "Büszke vagyok arra, amit a cégnél elértünk. A társaságnak teljesen új flottája van, erős márkát képvisel, és jó úton halad afelé, hogy a pénzügyi évet pozitív EBITDAR-al (bérleti díjakat nem tartalmazó EBITDÁ-val) zárja. Az indulás szakasza sikeresen lezárult" - nyilatkozta a döntés után Skowronek, aki a vezérigazgató tanácsadójaként továbbra is a társaság rendelkezésére áll majd. Az elnöki posztot a jövőben Christian Mandl tölti be - a vezérigazgatói funkció megtartása mellett, közölte az mfor.hu-val közleményben a cég.

Az easyJettől igazolnak vezetőt

További változás, hogy pénzügyi vezérigazgató-helyettesnek Nick Manoudakist nevezték ki. A szakember az easyJet diszkont-légitársaság egyik alapítója, illetve annak pénzügyi igazgatója volt 1995-től 1999 végéig. Ezt követően az easyGroupnak lett a pénzügyi vezetője. Jason Bitter, a SkyEurope 2005-ben kinevezett üzemeltetési vezérigazgató-helyettese jelenlegi pozíciója megtartása mellett az újonnan kialakított helyettes vezérigazgatói tisztséget is betölti majd.

Amikor még minden rendben volt: balra Mandl, jobbra Skowronek

Karim Makhlouf kereskedelmi vezérigazgató-helyettes és Klaus Niedl humánerőforrás vezérigazgató-helyettes pozíciója megmarad, így öt szakember - mellettük Christian Mandl elnök-vezérigazgató, Jason Bitter helyettes vezérigazgató és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, valamint Nick Manoudakis pénzügyi vezérigazgató-helyettes - alkotja majd a társaság vezetőségét.

"A vezetőség megerősítése kulcsfontosságú a profitábilis növekedéshez" - kommentálta a változásokat Mandl.

A SkyEurope-ot Christian Mandl és Alain Skowronek alapította 2001. szeptember 6-án. A pozsonyi, budapesti, krakkói, varsói, prágai és bécsi bázissal rendelkező vállalat 2006-ban 2,75 millió utast szállított; jelenleg összesen 92 útvonalon, 39 célállomásra, 19 európai országba repül 14 darab Boeing 737-esekből álló flottájával. Gépparkja 2010 végéig 32 új Boeing Next Generation 737-700-esből fog állni.

A cég - amelyet 2005 szeptembere óta a varsói és bécsi tőzsdén is jegyeznek - több mint 850 főt foglalkoztat. Bár a 2006-os pénzügyi évben az üzemi eredmény átszámítva mintegy 14 milliárd forintnyi veszteséget mutatott, 2007 első pénzügyi negyedévében a társaság - saját bevallása szerint - jelentősen javított üzleti eredményein.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!