2004. december 15. 07:14

A lengyel Maspex megvette Magyarország második legnagyobb gyümölcslé-gyártóját, az Olympost - írta keddi számában a Rzeczpospolita.

Az ügylet értékét 22-24 millió euróra teszik. Az Olympos megvásárlásával a TopJoy és a Fiona márkák is a lengyel gyümölcslé gyártóhoz kerülnek, s a Maspex termékei már 30 országban lesznek kaphatók.

[ajanlo=87][igazitas=left/]A lengyel vállalat Közép-Kelet-Európában meghatározó piaci pozícióra törekszik, a magyarországi felvásárlás előtt Csehországban és Szlovákiában szerzett érdekeltségeket: egy hete vette meg a Walmark gyümölcslégyártót, amely mindkét országban piacvezető.

A Maspex-csoporthoz 7 lengyel és 6 külföldi vállalat tartozik, egyebek mellett Romániában és Oroszországban van üzeme, ahol további akvizíciókra készül.

A wadowicei székhelyű Maspex 1990-ben jött létre, 4 ezer dolgozója van, éves árbevétele 500 millió euró. Termelésének 15 százalékát exportálja. A cég folyamatosan növekedett - előbb lengyelországi, majd kelet-európai kisebb vállalatok felvásárlásával.

Az Olympos-Top Kft. görög családi tulajdonban van, tavalyi árbevétele 6,97 milliárd forint volt, 21 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég 76,07 millió liter italt értékesített.

(MTI)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.