TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A lengyel Maspex megvette Magyarország második legnagyobb gyümölcslé-gyártóját, az Olympost - írta keddi számában a Rzeczpospolita.

Az ügylet értékét 22-24 millió euróra teszik. Az Olympos megvásárlásával a TopJoy és a Fiona márkák is a lengyel gyümölcslé gyártóhoz kerülnek, s a Maspex termékei már 30 országban lesznek kaphatók.

[ajanlo=87][igazitas=left/]A lengyel vállalat Közép-Kelet-Európában meghatározó piaci pozícióra törekszik, a magyarországi felvásárlás előtt Csehországban és Szlovákiában szerzett érdekeltségeket: egy hete vette meg a Walmark gyümölcslégyártót, amely mindkét országban piacvezető.

A Maspex-csoporthoz 7 lengyel és 6 külföldi vállalat tartozik, egyebek mellett Romániában és Oroszországban van üzeme, ahol további akvizíciókra készül.

A wadowicei székhelyű Maspex 1990-ben jött létre, 4 ezer dolgozója van, éves árbevétele 500 millió euró. Termelésének 15 százalékát exportálja. A cég folyamatosan növekedett - előbb lengyelországi, majd kelet-európai kisebb vállalatok felvásárlásával.

Az Olympos-Top Kft. görög családi tulajdonban van, tavalyi árbevétele 6,97 milliárd forint volt, 21 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég 76,07 millió liter italt értékesített.

(MTI)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.