1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Gazprom mintegy háromszáz benzinkút megvásárlását fontolgatja Lengyelországban - közölték az orosz gázipari monopóliumnál. A kutakat a vállalat a brit BP-től venné meg. Az ügylet értékét elemzők 300-600 millió dollárra teszik.

Lengyelországban a PKN Orlen áll az első helyen az üzemanyag-kiskereskedelemben: közel kétezer benzinkútja van, a másodikon a BP áll 325-tel. A harmadik hely a Royal Dutch Shellé, 297 kúttal, de szeretne a második helyre kerülni: 550 töltőállomás megnyitását tervezi a következő években, s ezzel piaci részesedését a jelenlegi 10 százalékról 15-20-ra akarja növelni 3-5 éven belül.

A terjeszkedésre a Shell a hírek szerint 100 millió dollárt szán. A PKN piaci részesedése 27 százalék, a BP-é 10 százalék körüli.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!