<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Divatot teremthet egy luxustermékeket forgalmazó vállalat a karácsonyi mézeskalács házával, ám azt nem állítanánk, hogy a karácsonyi szezonban minden család asztalára kerül igazgyöngyökkel és rubinnal ékesített csemege. Az ára ugyanis közel 78 ezer dollár lesz.

A VeryFirstTo nevű luxustermékekkel foglalkozó vállalat a karácsonyi szezon egyik sikertermékeként tekint azokra a mézeskalács házakra, amelyeket 150 dél-tengeri igazgyöngy és egy 5 karátos rubin ékesít. Természetesen nem lesznek túl sokan, akik ilyen mézeskalács házat fognak karácsony környékén enni, mivel az ára 77 910 dollár (vagyis közel 19 millió forint).

A vásárlók elküldhetik a saját házuk terveit, amelyet egy cukrász azután elkészít mézeskalácsból, illetve kidíszíti a drágakövekkel. A házakat gyártó szakember azt mondta, hogy felkészült a különböző épületek süteménybe öntésére, ugyanis korábban tanult építészetet.

A mézeskalács sütésénél nem csak arra figyelnek, hogy bio alapanyagokat használjanak, hanem arra is, hogy a fair trade elvek is érvényesüljenek ezeknél. Más kérdés, hogy maga a sütemény a költségeik töredékét, 100-150 dollárt tesz ki. Ennél jóval nagyobb összeget, 7800 dollárt jelent a Mozambikból származó 5 karátos rubin, illetve 44 850 dollárt tesz ki a házhoz felhasznált 150 igazgyöngy. A gazdagok a lelki üdvösségüket is megtalálhatják, hiszen házanként 1000 fonttal támogatják a Prince's Trust nevű alapítványt, amely elsősorban hajléktalanokat és munkanélkülieket segít.

Így néz ki egy 19 millió forintos mézeskalácsház

Karácsony környékén a jótékonyság iránt általában nyitottabbak az emberek, és a mézeskalács több ilyen akcióban szerepet játszik az USA-ban - számolt be a CNN Money. Így például Boston Christmas Festival keretében édes tésztából sütött bostoni házakat lehet vásárolni 500-1000 dollár közötti adományokért. Szintén a mézeskalácshoz kapcsolódik a New York-i Le Parker Meridien szálloda hagyományos akciója, ahol ugyan a szálloda sütemény mását nem lehet megvenni, de egy dollárért meg lehet tekinteni. Az összegyűjtött összeget ebben az esetben az éhezők megsegítésére használják.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.