<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Volkswagen haszonjárművei számára szállított gumiabroncsokat a Hankook rácalmási gyára; ezek az első termékek, amelyeket európai autógyártónak készít a dél-koreai tulajdonú üzem - mondta el a cég PR menedzsere.

Roy Katalin tájékoztatása szerint a Volkswagen T5 családjának ötödik generációjához tartozó autókat szerelik fel a Hankook európai műszaki központjában az autógyártó igényeihez igazított gumiabroncsokkal.

A gyártás megkezdése előtt a rácalmási üzemnek át kellett esnie a Volkswagen minőségügyi ellenőrei által végzett szigorú auditálási próbán.

Az autógyártó cég beszállítóival szemben támasztott az ISO-szabványokban előírtnál is szigorúbb követelményeinek a gyár környezet- és minőségirányítási rendszerei teljes mértékben megfeleltek - mondta a PR-menedzser.

A gumiabroncsokból elsőként egy kisebb szállítmány küldtek a Volkswagenhez, ahol jelenleg a Hankook mérnökcsoportja tanulmányozza a velük kapcsolatos első tapasztalatokat.

A Hankook Tire a Volkswagen mellett több vezető autógyártónak is szállít abroncsokat.

Rácalmáson 2007-ben kezdte meg a termelést az üzem. Jelenleg 1200 dolgozóval, napi 15 ezer gumiabroncsot készít. Tavaly négymillió került le a gyártósorokról, a teljes termelési felfutást követően évi ötmillió darab előállítására elegendő az üzem kapacitása.

A Hankook 500 millió eurót fektet be a gyár felépítésébe. Az első ütemben a beruházás mintegy kétharmada készült el. A tervek szerint jövőre kezdik meg, s 2011-re fejezik be a második ütem megvalósítását, amelynek eredményeként megduplázódik, évi 10 millió gumiabroncsra nő majd a gyár kapacitása.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.