2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Volkswagen haszonjárművei számára szállított gumiabroncsokat a Hankook rácalmási gyára; ezek az első termékek, amelyeket európai autógyártónak készít a dél-koreai tulajdonú üzem - mondta el a cég PR menedzsere.

Roy Katalin tájékoztatása szerint a Volkswagen T5 családjának ötödik generációjához tartozó autókat szerelik fel a Hankook európai műszaki központjában az autógyártó igényeihez igazított gumiabroncsokkal.

A gyártás megkezdése előtt a rácalmási üzemnek át kellett esnie a Volkswagen minőségügyi ellenőrei által végzett szigorú auditálási próbán.

Az autógyártó cég beszállítóival szemben támasztott az ISO-szabványokban előírtnál is szigorúbb követelményeinek a gyár környezet- és minőségirányítási rendszerei teljes mértékben megfeleltek - mondta a PR-menedzser.

A gumiabroncsokból elsőként egy kisebb szállítmány küldtek a Volkswagenhez, ahol jelenleg a Hankook mérnökcsoportja tanulmányozza a velük kapcsolatos első tapasztalatokat.

A Hankook Tire a Volkswagen mellett több vezető autógyártónak is szállít abroncsokat.

Rácalmáson 2007-ben kezdte meg a termelést az üzem. Jelenleg 1200 dolgozóval, napi 15 ezer gumiabroncsot készít. Tavaly négymillió került le a gyártósorokról, a teljes termelési felfutást követően évi ötmillió darab előállítására elegendő az üzem kapacitása.

A Hankook 500 millió eurót fektet be a gyár felépítésébe. Az első ütemben a beruházás mintegy kétharmada készült el. A tervek szerint jövőre kezdik meg, s 2011-re fejezik be a második ütem megvalósítását, amelynek eredményeként megduplázódik, évi 10 millió gumiabroncsra nő majd a gyár kapacitása.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!