2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) napokban megjelent piaci adatai szerint az elmúlt kilenc hónapban az Iveco a könnyű-, a közép- és a nehézkategóriás járművek területén egyaránt növelte eladásait és ezzel piaci részesedését is.

Az Iveco magyarországi képviselete sikeres pénzügyi negyedévet zárt 2007. szeptember 30-án, annak ellenére, hogy a 3,5 tonna feletti tehergépjárművek piaca évről-évre növekszik, azaz egyre erőteljesebb a versenytársak jelenléte.

Az MGE adatai szerint 2007. január 1. és 2007. szeptember 30. között az Iveco a 3,5 és 6 tonna közötti összgördülő tömegű, könnyű kategóriájú gépjárműveinek értékesítését közel 30 százalékkal növelte, miközben az említett szegmens teljes piaca alig 17 százalékkalkal nőtt. Az Iveco országszerte 656 darab ilyen járművet értékesített, szemben az előző év azonos időszakának 516 darab eladott járművével.

A középkategóriás szegmensben - vagyis a 6,1 és 15,9 tonna közötti összgördülő tömegű teherautók területén - az Iveco Eurocargo 2007 harmadik negyedévében is megtartotta abszolút piacvezetői pozícióját. Az elmúlt háromnegyed évben 323 darabot értékesítettek szerte az országban, ezzel az Iveco közel 50 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. Ennek köszönhetően a hazánk útjain járó középkategóriás tehergépjárművek közül, majdnem minden második Iveco Eurogargo.

A 16 tonna fölötti, nehéz kategóriájú járművek területén szintén növelte piaci részesedését a vállalat. Idén szeptember 30-ig bezárólag pontosan 294 darabot értékesített az Iveco Magyarországon, szemben az előző év azonos időszakának 225 darab értékesített járművével.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!