<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elkezdik felhúzni az új budai városrészt a Kopaszi gát egykori ipartelepén. Az első épületeket 2018 végén adhatják át.

Letették a BudaPart beruházás alapkövét hétfőn Budapesten, új városnegyed épül a Kopaszi gátnál található egykori ipartelep 56 hektáros területén. A placc 2016-ban, eximbankos hitel segítségével lett a Garancsi István-féle Market Építő Zrt.-é, akik 2015-ben alapított ingatlanfejlesztő cégük, a Property Market álmát valósítják meg az építkezéssel.

Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója, Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, Scheer Sándor, a Market Épító Zrt. vezérigazgatója és Schrancz Mihály, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. fejlesztési igazgatója (b-j)

Ez az álom egyébként a főváros látképéért aggódó építészek és a Budapest Világörökségéért Alapítvány rémálma is egyben, akik szerint a felhőkarcoló borzasztóan belerondítana a Gellért-hegy lábánál Budapest világörökségként védett dunai panorámájába. 

Az aggályok nem zavarták meg Árendás Gergelyt, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatóját, aki az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a fejlesztés első ütemében mintegy 26 milliárd forintos beruházással két lakóépület készül el, összesen 265 lakással, az otthonok háromnegyede már vevőre is talált. A lakóépületek átadását 2018 év végén kezdik meg. 

A lakóépület építésével egyidőben megkezdődik a mintegy 20 ezer négyzetméteres BudaPart Offices "C" épületének kivitelezése is, mondta Árendás, amelyet 2019 első negyedévében adnak át. Az épületek kivitelezője a Market Építő Zrt., a teljes beruházás 6-7 ütemben valósul meg, összértéke több 100 milliárd forint.

A BudaPart a látványtervek szerint ilyen lesz, amikor elkészül:

via MTI