2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hitelezők illetve szállítók többsége hozzájárult hétfőn a Montavia Ipari és Szolgáltató Kft. csődvédelmi eljárásának megindításához - mondta Timár Gyula, a Vegyépszer Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Montavia egyik fő tulajdonosa az MTI-nek.

Ennek nyomán sor kerülhetett a Montavia Ipari és Szolgáltató Kft. 3-3,5 milliárd forintos tartozására vonatkozó csődegyezség aláírására - jelentette ki Timár Gyula.

A Montavia Kft. azután kért csődvédelmet március 25-én, hogy kiderült: a társaság a tavalyi évet nem a várt tízmillió forint körüli nyereséggel, hanem egymilliárd forintot is meghaladó veszteséggel zárta - vázolta fel a csődegyezségbe torkolló folyamatot Timár Gyula. A csődegyezség révén a 250 hitelezőnek illetve szállítónak jóval nagyobb esélye van arra - igaz hosszabb távon -, hogy hozzájut a követeléséhez, mintha felszámolás indult volna a kft. ellen - tette hozzá a Vegyépszer elnök-vezérigazgatója.

Timár Gyula az előzményekről elmondta: tavaly augusztusban a Vegyépszer és a Hídépítő Zrt. 360 millió forintos tőkeemelés révén, több mint 400 millió forintra emelte a vasútépítéssel és földmunkákkal foglalkozó kft. jegyzett tőkéjét, és ezzel 40-40 százalékos részesedést szerzett a társaságban.

"A két új, többségi tulajdont birtokló céget is váratlanul érte az egymilliárd forintot meghaladó tavalyi veszteség, amelynek nyomán az ügyvezetőt felmentettük és új vezetőt neveztünk ki a műszaki és a gazdasági igazgatói posztra is" - közölte Timár Gyula.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!