<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ) kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott az erőmű egyik szolgáltató cégénél, a Dekoten KFt-nél kedden délelőtt; a mintegy kétszáz dolgozó közül 126-an írták alá a sztrájknyilatkozatot, közel százan el is hagyták az erőmű területét a sztrájk ideje alatt.

A húsz munkára kötelezett dolgozó és a próbaidősek nem vállalták a munkabeszüntetést - mondta Lőrincz László, a szakszervezet elnöke az MTI helyszínen lévő munkatársának.

A reggeli munkakezdéskor a cég ügyvezetője tájékoztatót tartott a dolgozók számára, ahol "sajnálatos módon nagyon durva fenyegetőzések hangzottak el" - mondta a szakszervezeti vezető.

A munkáltató túlórára kötelezte a sztrájkoló dolgozókat, illetve rendkívüli felmondással fenyegette meg őket, sőt a sztrájkolókat arra kötelezte, hogy a jelenléti íven aláírásukkal nyilatkozzanak, hogy mikor teszik le, és veszik fel újra a munkát, ezzel jogszerűtlenül befolyást gyakorolt a munkavállalókra - tette hozzá.

A Dekoten Kft. az erőmű területén, ezen belül a primer és szekunder körben is takarító szolgáltatást végez, dolgozói többségét minimálbéren vagy ahhoz közeli összegért foglalkoztatja - ismertette a PADOSZ elnöke, aki elmondta azt is, hogy a sztrájkra a kollektív szerződés felbontása, a bérfejlesztések elmaradása miatt került sor.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.