<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lezárult a tizennyolc magyarországi és három külföldi szállodát jegyző Hunguest Hotels Zrt. átvilágítása, de a teljes adás-vételi folyamat augusztus közepéig tarthat - írta a Magyar Idők online kiadása csütörtök este.

A folyamat lezárultával Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnöke tulajdonába kerülhet a Hunguest Hotels szállodalánc. A Gazdasági Versenyhivatal a folyamatban lévő ügyletről nem adott tájékoztatást.

A lap úgy tudja, az elmúlt másfél évben átstrukturált Konzum Nyrt. által befektetési céllal létrehozott KONZUM PE Magántőkalapon keresztül kerülhet Jászai Gellért érdekeltségébe a Hunguest Hotels szállodalánc, amely a Forrás Nyrt.-n, az Arago Holdingon és a svájci Lemisa Holdingon keresztül Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozik.

Az átvilágítást a Dr. Kertész Ügyvédi Iroda végzi, amelynek tulajdonosa Kertész József Tamás, aki egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként. Ez a lap szerint megerősítette azt a korábbi piaci értesülést, miszerint a Balatonnál korábban jelentős beruházásokat tervező Jászai Gellért állhat a Hunguest Hotels szállodalánc felvásárlási szándéka mögött.

A Magyar Idők információi szerint nem kerülnek új tulajdonba a külföldi egységek - a montenegrói Sun Resort és az ausztriai Heiligenblut -, emellett két magyar Hunguest-hotel - a szegedi Hotel Forrás és a lillafüredi Hotel Palota - Leisztinger Tamás tulajdonában maradnak.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.