TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Store Wizard munkatársai a tanulmánysorozat első részében 20 hazai internetes bolt kiszállítási feltételeit vizsgálták meg. Kiderült, hogy a logisztikai a hazai e-commerce egyik legfejletlenebb összetevője.

Szállítási idő

A boltok egyharmada napra pontosan, körülbelül fele időintervallumot ad meg a kiszállítás idejére vonatkozóan, míg a többi boltban nem található a szállítás idejére vonatkozó információ.

A vizsgált boltok egyötöde a megrendeléstől számított 1 napon belül szállít (pl. FókuszOnline), egyharmada 2 napon belül, egyötöde 5 és 10 nap között, és szintén egyötöde 2 és 10 nap között teljesíti ígérete szerint a szállítást.

Bár a nyugati országokban a vásárlók különböző napszakok közül választhatnak, hogy mikor szeretnék/tudják a megrendelt terméket átvenni, nálunk ez még nem jellemző.

A vizsgált 20 bolt közül 3 boltban találtunk választási lehetőséget, kettőben kettő, a harmadikban három idősáv közül választhat a megrendelő. A Libri online áruház 2 idősávban végzi a kiszállítást, de a megrendelés során külön pontosítást is kérhet a vásárló.

A Nettankönyv 1 hónapja indult tankönyv áruházából ha munkanapon 9 óráig történik a megrendelés, akkor a vásárló választhatja a 13 - 16 óra vagy a 19 - 22 óra közötti kézbesítést, a 15 óráig rendelők azon a napon a 19 - 22 óra közötti vagy a következő munkanapon a 13-16 óra közötti kiszállítás között választhatnak.

Szállítási díj

Egyes cégeknek (Magyar Könyvklub) átalánydíjas szerződése van a Magyar Postával, azaz súlytól, mérettől, címvárostól függetlenül (Magyarországon belül) egységes áron szállítják ki utánvétes csomagjainkat.

Más cégek a megrendelt áru értékétől függően (DVD Futár) vagy darabszám alapján (Zeneház) alakították ki a postai szállítás díjait. A darabszám alapján történő kalkuláció természetesen az egyfajta típusú termékre specializálódott boltok esetében jellemző.

A futárral történő szállítás esetén a különböző boltokban attól függően változnak a díjak, hogy a cég mely futárszolgálattal kötött együttműködési szerződést.

Bizonyos összegű megrendelések felett (mely általában 2000-30 000 Ft közt van kereskedőtől függően), a boltok kb. negyede (Office Depot, Videopart) Magyarország területén ingyen végzi a házhoszállítást.

A kereskedők boltjaiban történő személyes átvételkor természetesen nem számolnak fel szállítási díjat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.