<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A HSBC, a mérlegfőösszege alapján legnagyobb európai bankcsoport úgy döntött, hogy londoni központját mégsem telepíti át Hongkongba - áll a pénzintézet hétfőn Hongkongban kiadott közleményében.

Erről egyhangúlag döntött a pénzintézet igazgatótanácsa.

A pénzintézet vezetősége azért kezdte el vizsgálni tavaly, hogy visszatelepíti központját Hongkongba, ahol 151 éve alapították, mert a pénzügyi válság óta megszigorodott a brit és az európai uniós szabályozói környezet.

Az igazgatótanács végül arra az elhatározásra jutott, hogy "nincs Londonnál jobb központ egy olyan globális pénzintézet számára, mint a HSBC."

Elemzők szerint a döntésben az is szerepet játszhatott, hogy tavaly a brit pénzügyminiszter ígéretet tett a bankszektorra kivetett különadó fokozatos csökkenésére.

A HSBC-t (The Hongkong and Shanghai Banking Corporation) a Kína és Európa közötti kereskedelem finanszírozása céljából hozták létre 1865-ben, székhelyét 1993-be tette át Londonba.

2,8 milliárd egy autóért - gyönyörű autócsodák

MTI