<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Fehéroroszország megkezdte a területén át Európába szállított orosz gázmennyiség megcsapolását - jelentette be kedden Uladzimir Szemaska miniszterelnök-helyettes.

"Utasítást adtunk a gáz megcsapolására, hogy támogassuk a fehérorosz gázellátó rendszert" - közölte Szemaska a Sztolicsnoje Televigyenije televízióban. A miniszterelnök-helyettes szerint erről levélben tájékoztatták a Gazprom orosz gázipari vállalatot is.

Az Európai Unió bejelentette: a gázszállítás csökkentése Litvániát, Lengyelországot és Németországot érintette. Oroszország nem erősítette meg, hogy csökkent volna a Fehéroroszországot elhagyó gáz mennyisége.

"Ez nagyon rossz jel az állampolgárainknak" - mondta Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, miután Moszkvában találkozott Szergej Smatko orosz energetikai miniszterrel.

A Gazprom hétfőn 15 százalékkal csökkentette a Fehéroroszországnak szállított gáz mennyiségét. A két ország mintegy 200 millió dolláron vitatkozik, amelyet Moszkva az elfogyasztott gáz, Minszk pedig a tranzit díjaként követel partnerétől.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.