2008. december 18. 08:59

Az alacsony olajár miatt beruházások maradnak el, ezért 2010-től csökkenhet a Lukoil kitermelése: a jövőre még várható növekedés után visszaeshet az idei szintre, erre figyelmeztetett csütörtökön a második számú orosz olajtársaság alelnöke, Leonyid Fedun.

A szakember úgy vélte, az orosz olajtermelők legalább 25 dolláros hordónkénti áron még fenntarthatják a kitermelést Nyugat-Szibériában, de legalább hordónként 90 dolláros olajár mellett éri csak meg új mezőket fejleszteni, termelésbe vonni Kelet-Szibériában, a sarkköri területeken és a Kaszpi-tenger vidékén.

A Lukoil folytatja eddig elhatározott külföldi befektetési programját, de 65 dolláros olajár alatt újakat nem tervez, idézte Fedunt a Vedomosztyi című orosz lap csütörtökön.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.