TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. december 18. 08:59

Az alacsony olajár miatt beruházások maradnak el, ezért 2010-től csökkenhet a Lukoil kitermelése: a jövőre még várható növekedés után visszaeshet az idei szintre, erre figyelmeztetett csütörtökön a második számú orosz olajtársaság alelnöke, Leonyid Fedun.

A szakember úgy vélte, az orosz olajtermelők legalább 25 dolláros hordónkénti áron még fenntarthatják a kitermelést Nyugat-Szibériában, de legalább hordónként 90 dolláros olajár mellett éri csak meg új mezőket fejleszteni, termelésbe vonni Kelet-Szibériában, a sarkköri területeken és a Kaszpi-tenger vidékén.

A Lukoil folytatja eddig elhatározott külföldi befektetési programját, de 65 dolláros olajár alatt újakat nem tervez, idézte Fedunt a Vedomosztyi című orosz lap csütörtökön.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.