TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. június 28. 05:46

Többségi tulajdont szerzett a világ egyik legnagyobb luxuscikk-csoportja, a LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a milánói Pasticceria Confetteria Cova luxuskávézóban és -cukrászdában - közölte a vásárló csütörtökön.

A francia vállalatcsoport az ügylettel a milánói Scala operaház mellett található, 1817-ben nyílt kávézóban, illetve három ázsiai nagyvárosban és több óceánjáró luxushajón található franchise üzletben szerzett többségi tulajdont. A vállalatot továbbra is az eddigi tulajdonos, a Faccioli család irányítja majd.

Ez az LVMH második gasztronómiai felvásárlása: korábban a párizsi Latin Negyedben található Grand Epicerie de Paris-ban szerzett tulajdont. A társaság több olaszországi vállalatot is felvásárolt már, többek között a Bulgari ékszermárkát.

Az LVMH tavaly 28,1 milliárd eurós árbevétel mellett 3,42 milliárd euró nettó nyereséget könyvelt el. A két mutató rendre 19 százalékkal, illetve 14 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.