2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Épphogy leszállította első kereskedelmi A380-as repülőgépét az Airbus, egyes vállalatok már tervezik, hogy privát luxusrepülővé alakítják a szuperjumbót.

Két európai vállalat – a német Lufthansa Technik és a svájci Jet Aviation – jelentette be, hogy az óriásgépet egy repülő lakosztállyá alakítanák, melyen privát hálószobák, mozi- és tornaterem, valamint jacuzzi is lesz, írja az MSNBC.com.

Szeptemberben olyan pletykák lepték el az európai sajtót, miszerint a Lufthansa Technik felkérést kapott az orosz milliárdos Roman Abramovicstól, hogy a vállalat készítse el az A380 luxusváltozatát. A milliárdos – aki 2005-ben már vett egy luxusfelszereltségű Boeing 767ER-t – tagadta a sajtóértesüléseket.

A német vállalat szintén tagadta a hírt, azonban egy alkalmazott elárulta, számítanak arra, hogy magánemberek is vásárolnak majd a szuperjumbóból. „Határozottan van piaca az exkluzív A380-asoknak” - közölte Bernd Habbel, a vállalat kommunikációs igazgatója.

A privát repülőgépek értékesítése rekord szintre ért 2007-ben, amikor is több mint ezer repülőgépet szállítottak le a gyártók az egyéni megrendelőknek. Iparági szakértők szerint a következő évtized végére elérheti a 200 milliárd dollárt a magángépek eladásából származó bevétel.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!