<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ötcsillagos wellness-szállodát akar építeni Kecskeméten a Szentkirályi ásványvizet gyártó Vitapress Kft. egy csaknem három és fél hektáros önkormányzati ingatlanon. A cég bruttó 728,4 millió forintos területvételi ajánlatára tegnap, zárt ülésen bólintott rá a helyi képviselő-testület - írja a Népszabadság.

A kecskeméti szabadidőközpont területén fekvő, a helyi vízművállalat által üzemeltetett Tó Hotel évek óta zárva van, mert a műszaki állapota nem felel meg a jelenlegi előírásoknak. Szakértők szerint a felújítás összege felérne egy új szálloda megépítésének a költségével. Mivel a vízművállalat a beruházást nem tudta felvállalni, ezért az önkormányzat az ingatlant nyilvános értékesítésre bocsátotta. A kiírás alapvető feltétele volt, hogy a területet csak idegenforgalmi célokra hasznosíthatja a vevő. A pályázatra egy ajánlat érkezett, a Szentkirályi ásványvizet gyártó Vitapress Kft.-től.

A tervek szerint az ásványvizet gyártó cég lebontaná a Tó Hotelt és helyére egy 220 szobás öt csillagos szállodát, valamint welness-spa centrumot építene, amely 2011-re készülne el.

Balogh Levente, a Vitapress Kft. ügyvezető igazgató a Népszabadságnak elmondta: Nyugat-Európában nem számít újdonságnak, hogy egy ivóvíz gyártásával foglakozó cég kibővíti és teljes körűvé próbálja tenni a vízzel kapcsolatos szolgáltatásait. Hozzátette: a beruházás helyszínének kiválasztásában nem csak a lokálpatriotizmus, hanem az is motiválta, hogy a térségben kétszáz kilométeres körzetben nincs ilyen jellegű és színvonalú szolgáltatás. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.