2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ötcsillagos wellness-szállodát akar építeni Kecskeméten a Szentkirályi ásványvizet gyártó Vitapress Kft. egy csaknem három és fél hektáros önkormányzati ingatlanon. A cég bruttó 728,4 millió forintos területvételi ajánlatára tegnap, zárt ülésen bólintott rá a helyi képviselő-testület - írja a Népszabadság.

A kecskeméti szabadidőközpont területén fekvő, a helyi vízművállalat által üzemeltetett Tó Hotel évek óta zárva van, mert a műszaki állapota nem felel meg a jelenlegi előírásoknak. Szakértők szerint a felújítás összege felérne egy új szálloda megépítésének a költségével. Mivel a vízművállalat a beruházást nem tudta felvállalni, ezért az önkormányzat az ingatlant nyilvános értékesítésre bocsátotta. A kiírás alapvető feltétele volt, hogy a területet csak idegenforgalmi célokra hasznosíthatja a vevő. A pályázatra egy ajánlat érkezett, a Szentkirályi ásványvizet gyártó Vitapress Kft.-től.

A tervek szerint az ásványvizet gyártó cég lebontaná a Tó Hotelt és helyére egy 220 szobás öt csillagos szállodát, valamint welness-spa centrumot építene, amely 2011-re készülne el.

Balogh Levente, a Vitapress Kft. ügyvezető igazgató a Népszabadságnak elmondta: Nyugat-Európában nem számít újdonságnak, hogy egy ivóvíz gyártásával foglakozó cég kibővíti és teljes körűvé próbálja tenni a vízzel kapcsolatos szolgáltatásait. Hozzátette: a beruházás helyszínének kiválasztásában nem csak a lokálpatriotizmus, hanem az is motiválta, hogy a térségben kétszáz kilométeres körzetben nincs ilyen jellegű és színvonalú szolgáltatás. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!