<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) kötelező gépjármű felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkezők közül már közel húszezer biztosított átszerződési kérelmét befogadták a biztosítók - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője csütörtökön.

Több tízezerre rúg azon átszerződési kérelmek száma is, amelyeket már benyújtottak az alkuszcégekhez vagy közvetlenül a biztosítókhoz, de még nem bíráltak el - tette hozzá a szóvivő. Az átszerződésre péntek óta van lehetőség. A MÁV ÁBE-nek mintegy 195 ezer kgfb-s ügyfele van.

A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. által kezelt - mind a 14 biztosító ajánlatát kínáló - oldalon eddig kezdeményezett szerződéskötések szerint a legtöbb korábbi MÁV ÁBE-s ügyfél - a szerződők 26,3 százaléka - a Genertelre váltott, vállalva azt is, hogy ha kárt okoznak, megugrik a biztosításuk díja - közölte csütörtökön az alkuszcég.

A CLB-nél a második helyen a K&H szerepel 18,4 százalékkal, őt fej-fej mellett a Köbe (14,2 százalék) és az Aegon (14 százalék) követi, majd tőlük jócskán lemaradva a TIR következik (5,6 százalék).

Az MTI információi szerint van olyan biztosító, amelyhez már több mint hatezren léptek át.

A biztosító egyesület ügyfeleinek még nyolc napjuk van az átkötésre. Binder István elmondta: a PSZÁF csütörtökön külön MÁV ÁBE információs fület hozott létre honlapján, amely egyben "visszaszámláló" is, figyelmeztetve az érdekelteket az idő múlására. A felügyelet a menüpont alatt választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre is.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.