2p

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára, mindannyiuk pályamunkája megfelel az alaki követelményeknek - értesült a kuratóriumi elnökség egyik tagjától a határidő hétfő kora délutáni lejárta után az MTI. A köztévé ügyvezetője (és egyetlen alelnöke) nem szerepel az indulók sorában, akik közül valószínűleg május 23-án választhatnak elnököt a kurátorok.

Kuratóriumi tagok tájékoztatása szerint az első menetben pályázó Hammer Ferenc, Rudi Zoltán és Szabó Stein Imre is beadta anyagát, rajtuk kívül Havasi János tévés szerkesztő, a fiatalon a köztelevízióban műsorvezetősködő, most a műszaki egyetemen tudományos munkatársként tevékenykedő Marcsa Attila és a korábban a Szabadság téren éveken át tevékenykedő Székely Ferenc állt még sorompóba; az MTI-nek hétfőn utóbbi hármuk közül senkit nem sikerült elérnie.

Sorrendben ez a második pályázat a tisztségre; tavaly ősszel a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége nem kezdeményezte, hogy pályázat nélkül újrázhasson Rudi Zoltán elnök, majd február közepén a testület a három pályázó (Hammer Ferenc, Rudi Zoltán és Szabó Stein Imre) közül nem tudott jelöltet állítani a posztra.

Az akkor kiírt újabb pályázat alapján április másodikáig lehetett felvenni az induláshoz szükséges dokumentumcsomagot, amelyet összesen 13-an váltottak ki; közülük Baló György műsorvezető, Bródy Gábor, Hammer Ferenc médiakutató, Havasi János és Pehi László, az MTV egykori nyugat-dunántúli stúdióvezetője járult hozzá neve nyilvánosságra hozatalához, az MTI-nek korábban Rudi Zoltán volt MTV-elnök is megerősítette, hogy indul az újabb körben.

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője (és egyetlen alelnöke) - aki az MTI érdeklődésére korábban csupán annyit közölt, "azt szeretném, hogy az intézménynek mihamarabb legyen elnöke" - hétfőn megerősítette a hírügynökség azon értesülését, hogy nem pályázta meg a tisztséget.

Czeglédi László kuratóriumi elnök közlése szerint május 19-én hallgatják meg elképzeléseikről személyesen is a pályázókat, és várhatóan négy nappal később kísérlik meg az elnökválasztást; a pályázati kiírás szerint június harmadikáig van ideje a döntéshozatalra a kuratóriumnak.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!