2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem sikerült elnököt jelölnie a Magyar Televízió (MTV) élére a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének pénteken. A testület úgy döntött: új pályázatot ír ki a tisztségre.

Az egyik testületi tagtól az MTI úgy tudja, hogy a szimpátiaszavazásokat követő, döntő körben a szükséges tíz kurátor helyett kilenc állt Székely Ferenc mellé, míg négyen Havasi Jánost támogatták.

Az egyetlen résztvevő, aki ebben a körben nem voksolt, az MDF által delegált Csernus János volt. Ennek alapján - és a kuratóriumi matematika szerint - az állapítható meg, hogy a Fidesz és a KDNP jelöltjeként bekerült négy tag - múlt heti bejelentésüknek megfelelően - Havasi Jánost támogatta, míg az MSZP és az SZDSZ által a testületbe küldött hét, illetve két kurátor Székely Ferenc mellé állt.

Az új elnöki pályázat pénteken elfogadott szövege szerint -, amelyet jövő szerdán és csütörtökön tesznek közzé két országos napilapban - a jelentkezéshez szükséges csomagot június 9. és 30. között vásárolhatják meg az érdeklődők a közalapítvány titkárságán.

Az elkészült pályamunkákat szeptember 15-én nyújthatják be ugyanott, a pályázókat a következő hónap első három napján hallgatja meg személyesen is elképzeléseikről a kuratóriumi elnökség, míg az újabb választási procedúra zárónapja október 14. lesz.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!