<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Nem sikerült elnököt jelölnie a Magyar Televízió (MTV) élére a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének pénteken. A testület úgy döntött: új pályázatot ír ki a tisztségre.

Az egyik testületi tagtól az MTI úgy tudja, hogy a szimpátiaszavazásokat követő, döntő körben a szükséges tíz kurátor helyett kilenc állt Székely Ferenc mellé, míg négyen Havasi Jánost támogatták.

Az egyetlen résztvevő, aki ebben a körben nem voksolt, az MDF által delegált Csernus János volt. Ennek alapján - és a kuratóriumi matematika szerint - az állapítható meg, hogy a Fidesz és a KDNP jelöltjeként bekerült négy tag - múlt heti bejelentésüknek megfelelően - Havasi Jánost támogatta, míg az MSZP és az SZDSZ által a testületbe küldött hét, illetve két kurátor Székely Ferenc mellé állt.

Az új elnöki pályázat pénteken elfogadott szövege szerint -, amelyet jövő szerdán és csütörtökön tesznek közzé két országos napilapban - a jelentkezéshez szükséges csomagot június 9. és 30. között vásárolhatják meg az érdeklődők a közalapítvány titkárságán.

Az elkészült pályamunkákat szeptember 15-én nyújthatják be ugyanott, a pályázókat a következő hónap első három napján hallgatja meg személyesen is elképzeléseikről a kuratóriumi elnökség, míg az újabb választási procedúra zárónapja október 14. lesz.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.