TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. július 24. 07:34

Két évvel meghosszabbíthatja a Nap-kelte című reggeli műsorra kötött beszállítói szerződést a Magyar Televízió (MTV) - tájékoztatta a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének döntéséről a testület több tagja szerdán az MTI-t.

A műsor hétvégén egy órával hosszabb lesz, azaz - akárcsak hétfőtől péntekig - reggel kilenckor zárul.Egy hete közölte az MTI érdeklődésére az MTV, hogy továbbra is Gyárfás Tamás producer cégével szerződnének.

"A Nap-kelte az elmúlt hat évben végig piacvezető műsor maradt, közönségaránya a teljes népesség körében folyamatosan a legmagasabb, átlagosan másfélszer-kétszer annyian nézik, mint a két országos kereskedelmi csatorna reggeli magazinjait" - idézték fel.

Pénzügyi szempontból egyértelműen gazdaságosnak nevezték a produkció külső gyártását, emlékeztetve arra: a Magyar Televíziónak nem kell fizetnie a produkcióért, korábbi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy "egy ilyen terjedelmű belső gyártású élő műsornak olyan anyagi és kapacitásigénye van, amelyet reklámbevételekből nem tudna fedezni az MTV".

Kitértek arra is: az MTV egy éven belül átköltözik új, óbudai bérelt gyártóbázisába, ezért "pénzügyi és kapacitás-szempontokból egyelőre nincs realitása" annak, hogy a reggeli műsort saját, belső gyártásban készítsék.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.