2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Két évvel meghosszabbíthatja a Nap-kelte című reggeli műsorra kötött beszállítói szerződést a Magyar Televízió (MTV) - tájékoztatta a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének döntéséről a testület több tagja szerdán az MTI-t.

A műsor hétvégén egy órával hosszabb lesz, azaz - akárcsak hétfőtől péntekig - reggel kilenckor zárul.Egy hete közölte az MTI érdeklődésére az MTV, hogy továbbra is Gyárfás Tamás producer cégével szerződnének.

"A Nap-kelte az elmúlt hat évben végig piacvezető műsor maradt, közönségaránya a teljes népesség körében folyamatosan a legmagasabb, átlagosan másfélszer-kétszer annyian nézik, mint a két országos kereskedelmi csatorna reggeli magazinjait" - idézték fel.

Pénzügyi szempontból egyértelműen gazdaságosnak nevezték a produkció külső gyártását, emlékeztetve arra: a Magyar Televíziónak nem kell fizetnie a produkcióért, korábbi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy "egy ilyen terjedelmű belső gyártású élő műsornak olyan anyagi és kapacitásigénye van, amelyet reklámbevételekből nem tudna fedezni az MTV".

Kitértek arra is: az MTV egy éven belül átköltözik új, óbudai bérelt gyártóbázisába, ezért "pénzügyi és kapacitás-szempontokból egyelőre nincs realitása" annak, hogy a reggeli műsort saját, belső gyártásban készítsék.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!