2008. február 25. 09:34

Június 3-ig döntenek a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjának betöltéséről - derül ki a tisztségre kiírt, a lapokban hétfőn megjelent pályázat szövegéből; így immár bizonyos, hogy legalább három hónapig választott vezető nélkül marad a köztelevízió.

A jelentkezéshez szükséges csomagot március 3. és 31. között lehet megvásárolni a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának titkárságán, a pályamunkákat pedig május 5-én reggel tíz és délután kettő között lehet leadni ugyanott. Az indulók május 19. és 21. között vázolhatják majd személyesen is elképzeléseiket a testületi tagok előtt.

A pályázati csomag ára ismét 120 ezer forint, ám ennek megfizetése alól mentesülnek, akik az előző menetben érvényes pályázatot nyújtottak be.

A posztért versenybe szállónak valamely uniós tagország teljes jogú állampolgárának és büntetlen előéletűnek kell lennie, de elvárás az anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret, az MA-fokozat vagy az ezzel egyenértékű egyetemi diploma, legalább ötéves vezetői gyakorlat, tárgyalóképes nyelvtudás angol nyelven. A feltételek ezen egyetlen ponton térnek el az előző kiírásétól: a november elején közzétett felhívásban ugyanis e mellett egy másik nyelv ismeretét is elvárták a posztért versenybe szállóktól.

Március elején jár le Rudi Zoltán tévéelnöki mandátuma; a kuratóriumi elnökség még október 17-én döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre. A közalapítvány kuratóriumi elnöksége február 12-én tett kísérletet az elnökjelölésre, ám ez sikertelen volt: voksot - összesen kettőt - csak Rudi Zoltán kapott az előminősítő körökben, miután egy nappal korábban a testület ellenzéki tagjai azt közölték: egyik pályázó mellé sem állnak, mivel a személyes meghallgatások során nem kaptak választ tőlük számos lényeges kérdésükre.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.