2p

Június 3-ig döntenek a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjának betöltéséről - derül ki a tisztségre kiírt, a lapokban hétfőn megjelent pályázat szövegéből; így immár bizonyos, hogy legalább három hónapig választott vezető nélkül marad a köztelevízió.

A jelentkezéshez szükséges csomagot március 3. és 31. között lehet megvásárolni a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának titkárságán, a pályamunkákat pedig május 5-én reggel tíz és délután kettő között lehet leadni ugyanott. Az indulók május 19. és 21. között vázolhatják majd személyesen is elképzeléseiket a testületi tagok előtt.

A pályázati csomag ára ismét 120 ezer forint, ám ennek megfizetése alól mentesülnek, akik az előző menetben érvényes pályázatot nyújtottak be.

A posztért versenybe szállónak valamely uniós tagország teljes jogú állampolgárának és büntetlen előéletűnek kell lennie, de elvárás az anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret, az MA-fokozat vagy az ezzel egyenértékű egyetemi diploma, legalább ötéves vezetői gyakorlat, tárgyalóképes nyelvtudás angol nyelven. A feltételek ezen egyetlen ponton térnek el az előző kiírásétól: a november elején közzétett felhívásban ugyanis e mellett egy másik nyelv ismeretét is elvárták a posztért versenybe szállóktól.

Március elején jár le Rudi Zoltán tévéelnöki mandátuma; a kuratóriumi elnökség még október 17-én döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre. A közalapítvány kuratóriumi elnöksége február 12-én tett kísérletet az elnökjelölésre, ám ez sikertelen volt: voksot - összesen kettőt - csak Rudi Zoltán kapott az előminősítő körökben, miután egy nappal korábban a testület ellenzéki tagjai azt közölték: egyik pályázó mellé sem állnak, mivel a személyes meghallgatások során nem kaptak választ tőlük számos lényeges kérdésükre.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!