1p

Elviekben, hiszen az intézményi kötvénytulajdonosok a korábbi határozati javaslatban foglalt 5 millió új részvénnyel kibocsátásával szemben 50 millió új részvényt szeretnének. A társaság közleménye a BÉT honlapján jelent meg.

Az E-Starnak - a BÉT honlapja szerint - jelenleg 2,64 millió részvénye van forgalomban, vagyis ha tényleg kibocsátásra kerül az 50 millió új részvény, akkor a mostaniak még a jelenleginél is jobban elértéktelenődnek. Ha a piac az 5 millió új részvény "tudatában" árazta tegnap 209 forintra a részvény árát, akkor az új információk azt jelentik, hogy a kötvényesek tízszer nagyobb értékű követelése a részvényesi oldalon az eredetinek árazottnál tízszer nagyobb veszteséget generál.

Persze egyrészt ez az 50 millió új részvény még nem a végleges megállapodás, csak az intézményi kötvénytulajdonosok igénye, másrészt az elmúlt időszakban maga az E-Star is jelentős mennyiségben vásárolta fel saját kötvényeit, ami csökkenti a részvényesi veszteséget.

update: a nyitó szakaszban 10 százalékos elmozdulás miatt fel is függesztették a részvényt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!