<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Elviekben, hiszen az intézményi kötvénytulajdonosok a korábbi határozati javaslatban foglalt 5 millió új részvénnyel kibocsátásával szemben 50 millió új részvényt szeretnének. A társaság közleménye a BÉT honlapján jelent meg.

Az E-Starnak - a BÉT honlapja szerint - jelenleg 2,64 millió részvénye van forgalomban, vagyis ha tényleg kibocsátásra kerül az 50 millió új részvény, akkor a mostaniak még a jelenleginél is jobban elértéktelenődnek. Ha a piac az 5 millió új részvény "tudatában" árazta tegnap 209 forintra a részvény árát, akkor az új információk azt jelentik, hogy a kötvényesek tízszer nagyobb értékű követelése a részvényesi oldalon az eredetinek árazottnál tízszer nagyobb veszteséget generál.

Persze egyrészt ez az 50 millió új részvény még nem a végleges megállapodás, csak az intézményi kötvénytulajdonosok igénye, másrészt az elmúlt időszakban maga az E-Star is jelentős mennyiségben vásárolta fel saját kötvényeit, ami csökkenti a részvényesi veszteséget.

update: a nyitó szakaszban 10 százalékos elmozdulás miatt fel is függesztették a részvényt.

mfor.hu