2011. augusztus 11. 06:28

A Wall Street eheti ideges rángatózása most már nem csak napon belül, de a kereskedés végére is "átrendezte" a világ legértékesebb vállalatainak trónját.

Míg ugyanis az Apple részvényei mindössze 2,8 százalékos eséssel úszták meg a szerdai zuhanást, addig az Exxon Mobil 4,4 százalékkal esett vissza. Ennek megfelelően az előbbi 337,2 milliárd dolláros kapitalizációja az olajcég 330,8 milliárdja fölé nőtt.

Kedden egyébként napon belül az Apple-nek már sikerült egyszer letaszítani a trónról az Exxont, de a nap végére visszaállt a régi rend.

Az Apple részvényei jelenleg 11,5-szeres előretekintő P/E rátán forognak, míg az Exxon papírok közel 8-szoroson. Előbbi cég 100 milliárd dollár feletti bevételből 23,6, utóbbi 393 milliárdból 38 milliárdnyi profitot termelt az elmúlt évben.

Érdekesség egyébként, hogy közel másfél évtizede, amikor Steve Jobs visszatért az általa társként alapított cég élére, a társaság a csőd szélén táncolt. Nem volt teljesen nyugodt a helyzet jó tíz éve sem, amikor bemutatták az iPodot, a vállalat azóta kultikus zenelejátszóját, hiszen annak, és a cégnek is meglehetősen bizonytalan volt jövője. Értékét tekintve akkor az S&P 500 vállalata közül a 287. volt az Apple, onnan küzdötte fel magát mostanra a cégvilág trónjára.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.