Az étterem műhelyként, közhasznú alapítványként nyitja meg újra a kapuit az avantgárd gasztronómia szerelmesei előtt - mondta hétfőn Ferrán Adria az észak-spanyolországi Santiago de Compostelában.
A séf elképzelései szerint az El Bulli évente 20-25 ösztöndíjast fogadna, szakácsokat és más éttermi személyzetet, akikkel "kreatív csapatként" dolgoznának együtt. A kezdeményezés új ötletek és tehetségek fellelését tenné lehetővé - fejtette ki a séf egy gasztronómiai vásáron. Adria szerint a műhelyben készülő kulináris kreációkat évente egy meghatározott időszakban a közönség is megkóstolhatja majd.
Ferrán Adria a múlt hónapban keltett feltűnést azzal, hogy bejelentette: két évre bezárja éttermét, amelyet a tekintélyes brit Restaurant magazin sorozatban négyszer választott meg a világ legjobbjának. A 47 éves séf akkor még nem akarta megmondani, hogy mi lesz a Barcelonától nem messze fekvő "gasztronómiai templom" sorsa. Az El Bulli a világ minden tájáról vonz vendégeket, és három Michelin-csillag tulajdonosa.
MTI