2p

Fellebbentette a fátylat a világ legjobb éttermének, a spanyolországi El Bullinak a jövőjéről annak séfje, aki szerint a 2012-től két éven át zárva tartó étterem 2014-ben gasztronómiai magánalapítványként nyit ki újra.

Az étterem műhelyként, közhasznú alapítványként nyitja meg újra a kapuit az avantgárd gasztronómia szerelmesei előtt - mondta hétfőn Ferrán Adria az észak-spanyolországi Santiago de Compostelában.

A séf elképzelései szerint az El Bulli évente 20-25 ösztöndíjast fogadna, szakácsokat és más éttermi személyzetet, akikkel "kreatív csapatként" dolgoznának együtt. A kezdeményezés új ötletek és tehetségek fellelését tenné lehetővé - fejtette ki a séf egy gasztronómiai vásáron. Adria szerint a műhelyben készülő kulináris kreációkat évente egy meghatározott időszakban a közönség is megkóstolhatja majd.

Ferrán Adria a múlt hónapban keltett feltűnést azzal, hogy bejelentette: két évre bezárja éttermét, amelyet a tekintélyes brit Restaurant magazin sorozatban négyszer választott meg a világ legjobbjának. A 47 éves séf akkor még nem akarta megmondani, hogy mi lesz a Barcelonától nem messze fekvő "gasztronómiai templom" sorsa. Az El Bulli a világ minden tájáról vonz vendégeket, és három Michelin-csillag tulajdonosa.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!