<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A gázválságra tekintettel a bolgár elnök a Nabucco vezeték tempósabb előkészítésére szólította fel az EU-t.

Georgi Parvanov szerint fontos a kaszpi térség országaival a "megbízható partnerség" kiépítése. A Nabucco projekt kapcsán nemcsak a vezetékkapcsolatokról van szó, hanem politikáról is, vélte Parvanov, az EU energiapolitikájának újraértelmezését követelve.

Parvanov ugyanakkor megismételte azt a bolgár szándékot, hogy a kozloduji atomerőmű egy korábban leállított reaktorát újraindítják, országa azonban - mint mondta - nem akar "atomkonfliktust" Brüsszellel.

Bulgária az ukrán-orosz gázvita egyik legnagyobb áldozata: 96 százalékban függ az Ukrajnán át érkező orosz gázszállításoktól.

A gázhiány miatt arra kérte a szomszédos Görögországot és Törökországot, hogy segítsék ki. Petar Dimitrov bolgár gazdasági miniszter azt mondta, hogy csütörtökön kereste meg ezzel a kéréssel görög és török kollégáját. Görögország máris jelezte, hogy hajlandó segíteni.

Szerdán a bolgár kormányfő azt mondta, hogy a gázstop miatti eddigi veszteségek meghaladják az 50 millió eurót.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.