2010. február 2. 07:11

2010 januárja sem hozott gyökeres változást az új autók értékesítési piacának siralmas helyzetén.

A JATO Dynamics legfrissebb forgalomba helyezési adatai szerint a személyautók és a kisha-szonjárművek eladásai ez év januárjában a tavalyi referenciaérték kevesebb mint felét érték el, csupán a 3,5 tonnásnál nagyobb haszonjárművek értékesítése csökkent ennél az ütemnél kisebb mértékben, mégpedig 37 százalékkal.

Noha a személygépkocsi-márkák januári listáját a Ford vezeti a Volkswagen, a Skoda, az Opel, illetve a Toyota előtt, a legkapósabb modellnek a Skoda Octavia bizonyult.

A kishaszonjármű-márkák népszerűségi sorrendjének élén a Ford, a Peugeot, a Volkswagen, illetve a FIAT áll, írja a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.