<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az orosz Aeroflot légitársaság kezébe kerülhet Borisz Abramovicstól a Malévot birtokló AirBridge Zrt. 49 százaléka, a többségi tulajdonrészt pedig az MKB és az OTP közös cége veheti át, írja a Napi Gazdaság.

Az AirBridge Zrt. javaslatára pénteken visszahívták a Malév Zrt. igazgatóságából Borisz Abramovicsot, az igazgatóság elnökét és Alekszandr Abramovicsot, az igazgatóság tagját. A következő lépésben a légitársaságot eddig is finanszírozó orosz állami bank, a Vnyesekonombank (VEB) vélhetően kivásárolja az AirBridge Zrt.-ben 49 százalékos tulajdonos Borisz Abramovics részvényeit, majd - mivel nem légiközlekedési cég - a másik orosz állami tulajdonban levő vállalkozásnak, az Aeroflotnak adja át a Malévot.

A lap szerint szintén változás történhet a többségi tulajdonosok körében. Mint ismert, az AirBridge Zrt. 51 százaléka jelenleg két magyar magánszemély, Költő Magdolna és Kiss Kálmán tulajdonában van. Részüket magyar befektetők - vélhetően pénzintézetek - veszik át, és szerephez jut az Eximbank is.

Erre utal, hogy a hírek szerint az Eximbank igazgatóságának egy olyan előterjesztést készítettek, amely egy 30 millió eurós hitelt és egy 45 millió eurós garanciavállalást tartalmaz. Az előbbit maga a cég, a másikat pedig a magyar vevők kapnák.

Utóbbiak kilétét egyelőre homály fedi, de vélhetően két magyar bankról, az OTP-ről és az MKB-ról van szó - a két pénzintézet 1999-ben, az Alitalia-privatizáció kudarca után is szerepet vállalt. Ezt a feltételezést erősíti, hogy kettejük közös cége, az AirInvest a közelmúltban tőkeemelésről határozott, írja a Napi Gazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.