2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A CIG Közép-európai Biztosító 2,2 millió darab új, kilencéves lejáratú visszaváltható részvény kibocsátásáról döntött 1,012 milliárd forint árfolyamértéken, az új részvényekből a jelenlegi tulajdonosi kör vásárolhat - tudta meg a Napi Gazdaság.

Azért kényszerült a társaság erre a tőkeemelésre, mert a magyar bankoktól nem kapott meg egy egymilliárd forintnyi hitelt. A tulajdonosok 1,57 eurónak megfelelő forintért juthatnak a 40 forintos névértékű, a törzsrészvényekével megegyező szavazati és osztalékjogú részvényekhez, amelyeket hét év múlva egy az egyben törzsrészvényre válthatnak. Ha előbb kerül sor a CIG tervezett tőzsdei bevezetésére, akkor ez előtt lehet átváltani a papírokat. Ha a 9. év végéig nem váltják át törzsrészvényre a visszaváltható részvényeket, azokat a társaság évi 9,6 százalékos eurókamat mellett, darabonként 3,5 euróért visszaveszi. Ezzel a társaság 1,123 milliárd forintos jegyzett tőkéje 1,211 milliárdra emelkedik.

A biztosító 30 millió euró tőkebevonásról is tárgyal egy nemzetközi bankkal és egy magyar kockázatitőke-társasággal - megfigyelők szerint a bank az EBRD lehet. Romániában június elsején indul az életbiztosítások értékesítése, következő célpontként pedig Bulgáriát, Szerbiát és Horvátországot vizsgálják, de a terjeszkedés előtt megvárják, hogy milyenek lesznek a romániai tapasztalatok, írja a Napi Gazdaság.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!