<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Volvo Bus Corporation vállalattal kialakított együttműködés keretében beszállítói programot hirdet a Rába Jármű Kft. magyar kis- és közepes vállalatok számára. A Rába és a Volvo februárban aláírt, autóbuszok hazai gyártását célzó megállapodása értelmében a magyar beszállítók versenyképes termékei a magyar piacra készülő autóbuszok mellett a Volvo globális beszállítói rendszerébe is bekerülhetnek - derül ki a cég közleményéből.

A Rába-Volvo megállapodás keretében a piaci igényekhez igazodva, a Rába győri üzemében készülhetnek autóbuszok a hazai igények kielégítésére. A Rába és a Volvo kiemelt célja, hogy a modern technológiával előállított autóbuszok hazai tartalmát fokozatos növelje. A felek megállapodása értelmében a szükséges importbeszerzések értékét hazai termékek vásárlásával kompenzálja a Volvo, ami egyedülálló lehetőséget nyit meg a Rába és beszállítói partnerei előtt.

Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A ma meghirdetett beszállítói programmal szeretnénk minél több hazai vállalkozásnak megadni a lehetőséget, hogy termékeiket beépíthessük a tervezett Rába-Volvo autóbuszokba. Az együttműködés üzleti modellje emellett lehetővé teszi, hogy a hazai beszállítók piacképes fejlesztései és termékei világszerte további Volvo gyártmányokba is beépülhessenek, ezáltal bekapcsolódjanak a globális járműipar ellátási láncaiba. A programnak tehát az új munkahelyek teremtése mellett jelentős export–növelő hatása is van. ”

Mohácsi Béla, a Rába Jármű Kft. Autóbusz üzletágának vezetője hozzátette: „Az ipar szinte minden területéről várjuk a potenciális beszállítókat, ha termékeik a járművekbe beépíthetőek. Az egyszerűbb regisztráció érdekében a mai napon elindítunk egy beszállítói oldalt a Rába honlapján. Itt várjuk a beszállítók jelentkezését 2013. június 30-ig. A beérkező anyagokat ezt követően dolgozzuk fel és szándékaink szerint 2013. szeptember közepéig előkészítjük a program következő fázisát.”

mfor.hu