Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egyebek mellett a vízgazdálkodás, az it-technológia, az infrastruktúra-fejlesztés, az élelmiszer-feldolgozás területén nyílhat lehetőség a magyar vállalkozások számára a libanoni, az algériai, a ciprusi és a tunéziai piacokon - mondta Becsey Zsolt külgazdaságért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek telefonon azt követően, hogy bilaterális tárgyalásokat folytatott Máltán ezen államok ipari minisztereivel.

Becsey Zsolt elnökletével és a soros magyar EU-elnökséget képviselő delegáció részvételével rendezték meg az Euro-Mediterrán együttműködés 8. ipari miniszteri értekezletét 2011. május 11-12-én Máltán. "Végigtárgyaltuk a befektetési lehetőségeket" - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy az algériai miniszterrel folytatott tárgyalás során szorgalmazta, írják alá a gazdasági együttműködési megállapodást, és a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást. Az államtitkár Algériában komoly befektetésekre lát lehetőséget, elsősorban az infrastrukturális fejlesztések területén.

Tájékoztatása szerint Tunéziával is megállapodtak abban, hogy a július 24-i választások után, az ősszel szintén felveszik a kapcsolatot. Bár vegyes bizottságot csak jövőre hívnak össze, a befektetési kérdésekről még az idén ősszel tárgyalni fognak az új tunéziai kormánnyal - mondta.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy a miniszteri konferencia elfogadta a 2011-2012-es munkaprogramot, amelynek keretében a térség vállalkozási környezetének stabilizálására és fejlesztésére, valamint a kereskedelem további liberalizációjára vonatkozó célokról és megvalósításukat elősegítő projektekről egyeztettek a felek. Elmondta, hogy a konferencián a szabadkereskedelmi övezet kialakítása volt a fókuszban, valamint az ehhez szükséges intézkedések kidolgozása, így például azon lépések, amelyek megkönnyítik az áruforgalmat. Megjegyezte: ez előfeltétele annak, hogy egy mediterrán szabadkereskedelmi övezet, később pedig egy belső piac alakuljon ki. Úgy vélte, a munkaerőmegtartás céljából is rendkívül fontos a gazdasági övezet erősítése, így kiemelten foglalkoztak a kisvállalkozások fejlesztésével is.

Az Európai Unió a területén kívüli államokkal két- és többoldalú, intézményesített formában tart fent kapcsolatokat. Az előbbi együttműködési forma az Európai Unió Szomszédságpolitikájában ölt formát, amelynek keretében az EU kétoldalú szerződést köt az adott harmadik állammal. A Földközi-tenger partvidékén fekvő észak-afrikai, közel-keleti és balkáni államok nagy része az unióval fenntartott bilaterális kapcsolatokon túlmenően részt vesz egy EU-Mediterrán együttműködésben is, amely az "Unió a Mediterrán térségért" (EUROMED) nevet viseli.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.