<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Gazprom magyarországi üzleti lehetőségek sorát vizsgálja, elsősorban gáztárolásról egyeztetne a tárolók tulajdonosával, az MVM Csoporttal és más szereplőkkel - erről Alexander Medvegyev, a társaság igazgatóságának elnökhelyettese a Világgazdaságnak adott interjújában beszélt.

A lap hétfői számában megjelent cikk szerint hosszú távú partnerségre is mód nyílhat az Északi Áramlat II. vagy a Török Áramlat gázvezetékekhez kapcsolódóan. Az elnökhelyettes felidézte, 2014-2015 telén, amikor Magyarországnak többletgázra volt szüksége, a Gazprom már igénybe vette a magyar gáztározókat. A Gazprom továbbra is kész a szerződött mennyiségen felüli tételeket küldeni - szögezte le az interjúban.

Az Északi Áramlat II-ről elmondta, keményen dolgoznak az európai partnerekkel, hogy megtalálják azt az új finanszírozási modellt, amellyel a vezeték eredeti ütemezésében készülhet el. Európának azért van rá szüksége, mert a vezeték mintegy 2000 kilométerrel rövidebb lesz az Ukrajnán keresztüli útvonalnál és minimalizálja a tranzitkockázatokat - tette hozzá.

A Gazprom vizsgálja a magyarországi villamosenergia-termelésben és a dunai cseppfolyós gáz (LNG) szállításában rejlő lehetőségeket is. Az európai közlekedés és szállítás éves gázigénye (LNG és sűrített földgáz, CNG) 2025-re eléri az évi 50 milliárd köbmétert független elemzők szerint, és a Gazprom arra számít, emelkedik a gáz súlya a szállításban a jelenlegi benzin és dízelárak mellett - olvasható a Világgazdaságban.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.