<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Idén a vállalati ügyfelek, jövőre már a lakosság részére is kínál termékeket az Allianz Hungária Biztosító szlovéniai fiókirodája - hangzott el a társaság sajtótájékoztatóján, kedden Ljubljanában.

Az idén a vállalati ügyfeleknek kínál - az európai kategória szerint - fióktelep vagyon- és felelősség-, valamint műszaki biztosítást. Jövőre lép be a lakossági piacra, elsősorban autós - kötelező gépjármű felelősség-, valamint casco - biztosítással - mondta Salamon Károly, az Allianz Hungária elnök-vezérigazgatója.

Szlovéniában a közeljövőben kezdődik a biztosítók privatizálása, ez is szerepet játszik abban, hogy a világcég jelen kíván lenni ezen a piacon is.

A következő három-öt évben mintegy ötmillió eurót szánnak a működési költségekre, és el kívánják érni a százmillió eurós díjbevételt, amivel a szlovén piac ötödik-hatodik helyére juthatnak.

Az osztrák Allianz - ügynöke révén - jelenleg is értékesít Allianz Elementer néven életbiztosítást Szlovéniában, de a most nyitott fiókiroda tervezi a unit-linked és a befektetési jellegű termékek meghonosítását is.

A szlovén biztosítási piac díjbevétele 2007-ben 1,89 milliárd euró volt, ami lényegében fele a teljes magyar piac díjbevételének, viszont Szlovénia lakossága csak kétmilliós. Miután a szlovén piacon az életbiztosítás aránya a díjbevételből mindössze 32 százalék - a magyar piacon közelit az ötven százalékhoz - így van tere a növekedésnek.

Az Allianz Hungária múlt évi díjbevétele 183,1 milliárd forint volt (a teljes magyar piac 19,69 százaléka), ebből 35,2 milliárdot tett ki az élet-, és 147,9 milliárdot a nem életbiztosításokból származó díjbevétel. Ez utóbbiból ötvenmilliárd a kötelező gépjármű felelősségbiztosításból származott.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.