<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Évek óta nem néztek egy adott műsort a magyar tévékben, mint amennyi ember a magyar-portugál meccsre kíváncsi volt. A második félidő számai rekordgyanúsak.

Ahogy arról szokásos heti nézettségi beszámolónkban megírtuk már az Izland-Magyarország találkozó is kiugróan magas számokat produkált, ám a tegnap esti összecsapásra még többen voltak kíváncsiak. A csoportkör alatt folyamatosan emelkedett a nézők száma, a szerdai magyar-portugál labdarúgó mérkőzés több mint két millió nézőt ültetett a képernyők elé, számolt be közleményben az MTVA.

Szerda este az M4 Sporton a Magyarország-Portugália Eb mérkőzés nézettsége 2 millió 318 ezer fő volt, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt. A közönségaránya a teljes népesség körében 61,3 százalék volt. Ez a 2,3 milliót meghaladó nézettség elképesztően magas, hiszen egy-egy átlagos héten a legnézettebb műsornak számító Barátok közt az 1 milliós szintet tudja csak átlépni. Idén a kiugróan sikeresnek számító Nagy Duett esetében pedig a közönségmérést végző Nielsen az 1,6 milliót közelítő számot regisztrált.

Kiderült mennyit keres Ronaldo


Ha az utóbbi évek legsikeresebb produkciójához viszonyítjuk a meccs nézettségét, akkor is a foci nyer. Tavaly év végén a Sztárban sztár hosszú évek után érte el ugyanis a 2 milliós szintet, amelyet előtte néhány évvel olyan nagy nézettségű RTL-es produkcióknak sikerült egyszer-egyszer, mint az X-Faktor vagy a Csillag Születik.

Az már az M4 Sport pechje, hogy a mérkőzés miért nem kezdődött kicsit később. A szerdai mérkőzés második félideje ugyanis óriási rekordot jelentett volna, ezt összesen 2 millió 703 ezer 440-en nézték. Bár a hazai kereskedelmi tévézés elmúlt közel 20 évére vonatkozólag nem rendelkezünk adatsorra, de nagy valószínűséggel ez a 2,7 millió néző két évtizedes csúcs lett volna.

Ezek után nagy kérdés, hogy meddig lehet itthon a fociőrületet fokozni, de a magyar-belga meccs elejére szinte biztos, hogy legalább 2.5 millió néző kíváncsi lesz. Ha a portugálok elleni mérkőzésen mért 2,3 milliós nézőszámát nem sikerül megdönteni, az esetleg annak lesz betudható, hogy a találkozó az eddigieknél később vasárnap este 9 órakor kezdődik.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.